Slika nije pronađena

Devetnaestogodišnji maturant Ognjen Damljanović završavao je trening na spravama u blizini kupališta Plaža kada je spazio klinca kako se utapa u rijeci Đetinji u Užicama (Srbija).

'Završio sam trening i počeo se pakirati da krenem kući. Stavio sam slušalice na uši i pustio glazbu, ali ne glasno kao inače. Jasno sam čuo krik žene i odmah skinuo slušalice', rekao je Ognjen za Blic.rs.


Napomenuo je da u blizini nije bilo nikoga drugog tko bi mogao spasiti dječaka kojega su kovitlali valovi pa je na brzaka bacio mobitel, remen, naočale i slušalice i krenuo u rijeku. Doplivao je do dječaka koji je mahao rukama kako ne bi potonuo, dovukao ga do obale i dodao ga majci. Kaže da je tek tada dječak briznuo u plač.

Ognjenu ovo nije bio neki problem i nije ni trenutka dvojio hoće li uskočiti u hladnu rijeku, a uvijek su ga fascinirali Rusi koje je gledao kako se kupaju u hladnoj vodi. 'Trenutno se osjećam ispunjeno i sretno jer sam možda nekome spasio život', zaključio je Ognjen.

Ognjen je inače maturant Ekonomske škole iz Užica i član Srpsko-ruskog kluba za koji je jednom plivao za 'Časni krst' u sličnim uvjetima, što je još jedna sretna okolnost.


Foto: Užice Oglasna Tabla/Screenshot/Facebook/Privatna arhiva

M.Z. / Blic.rs

Provjeri još...

Skromni heroj Marin je hrvatska osoba godine! Dok su drugi visili po društvenim mrežama, pogledajte što je on radio!

Zahvaljujući ovoj razrednici cijeli razred ide besplatno na ekskurziju

Oni su pravi heroji - umjesto na zabavi, norijadu proveli pomažući svom gradu!

Dječak ognjen damljanović heroj spašavanje maturant užice

Još vijesti