Slika nije pronađena
Sada je konačno uspio i postati dječak, odnosno muškarac, nakon tri godine hormonskih terapija i operacija. Ponosan je na svoj transrodni identitet, sudjelovao je u kampanji kojom se želi suzbiti mržnja, a ima i curu, piše Reuters.


Da bi se osjećao kaj svoj u svome tijelu, morao je pristati da u njegovoj dijagnozi piše da je mentalni bolesnik. Naime, prema španjolskim zakonima, promjena spola na službenim dokumentima zahtijeva postavljanje liječničke dijagnoze, s obzirom na to da je transrodnost klasificirana kao mentalna bolest, a takav je slučaj i u većini europskih zemalja. No, rekao je da mu to nije nimalo smetalo, i dodao: 'više mi je zasmetala činjenica da je potrebna dijagnoza kako bi se mogli promijeniti dokumenti'. Napomenimo i da je WHO u lipnju klasificirao transrodnost kao 'rodnu nepodudarnost' u uvjetima seksualnog zdravlja, a ne kao mentalni poremećaj.


via GIPHY


On je tijekom promjene svojeg spola i identiteta imao podršku obitelji i prijatelja... Nakon tri godine konačno je dobio ono što je oduvijek želio. Sa 17 godina je započeo s hormonskim terapijama uz pomoć kojih je uspio postići dublji glas, muški izrast kose i mušku formu, odnosno raspodjelu masti na tijelu. Nakon toga si je dao ukloniti grudi, što je također prošlo uspješno. Cijelo to vrijeme, njegovu transformaciju je pratila fotografkinja Reutersa, Susana Vera. Fotogaleriju možete vidjeti ovdje.

Sada je društveno prihvaćen, iako se znao susresti i s odbijanjem... Primjerice, jedan prijatelj iz djetinjstva mu je rekao da ga ne može smatrati muškarcem jer nema penis.

Usput i druge uči kako prihvatiti sebe i suzbiti mržnju... 'Mržnja i neznanje drugih dolaze zbog ignoriranja i neznanja', kaže Gabriel.Foto: Facebook Agencia de Seguridad y Emergencias Madrid 112/Reuters/YouTube Screenshot/Giphy


M.Z. / Reuters

Provjeri još...

Transrodni i transspolni modeli više nisu WTF - oni su baš poput Andreje Pejić i vladaju modnom scenom

I mi ga imamo razloga uvesti – u školski program seksualnog odgoja u ovim zemljama su uključene LGBT teme

Je li itko baš 'streight'? Novo istraživanje je dokazalo da smo svi pomalo biseksualni

Dječak anketa mišljenje 19-godišnjak Transrodna osoba mentalni poremećaj

Još vijesti