Slika nije pronađena
Ima toliko groznih trendova i njihovih spooky naziva – benching, ghosting, breadcrumbing, zombiranje, a sad i haunting. 'Haunt' je odnos u kojem je nepoželjna osoba ostala nekako u tvojem virtualnom životu.

Znači, nakon vašeg trećeg spoja, skužila si da između tebe i njega nema kemije i jednostavno više nema smisla da se više dopkate i nalazite. Dok si odlazila, rekla si mu 'Čujemo se' da izbjegneš 'Vidimo se' i uopće daljnji kontakt i nakon toga se 'ghostate', odnosno 'isparili ste' iz života jedan drugome. Činilo se kao idealan prekid – bez neke dodatne drame.Nakon nekoliko tjedana, proučavala si tko te prati na Instagramu i odjednom on, posvuda... Straši te njegova pojava (došla je bez najave), progranja te redovito na društvenim mrežama i ti ne možeš ništa jer će on odlučiti kad mu je dosta.

via GIPHYTo nije isto kao kad ponekad 'baciš oko' na nečiji profil. Ovo smatramo 'profesijom' jer traži puno vremena i iziskuje strašan interes (bez potrebe, jer da je ima, komunicirali biste normalno). Ako ga pokušate blokirati, možete izazvati kontraefekt – da vas počne 'trolati' i u stvarnosti, a to ne želimo. Vjerojatno će mu dosaditi...

Kad prestane, možda će ti njegovo 'hautanje' čak i faliti, jer je moguće da se navikneš na njegovu prisutnost u tvojem virtualnom životu.

via GIPHYNo, nemoj misliti da je to odnos rezerviran samo za dvoje ljudi različitog roda koji su bili u nekoj vrsti ljubavnog odnosa. Hauntati te može i frendica s kojom više ne komuniciraš ili čak rodbina, najčešće ako žive negdje daleko.

U svakom slučaju, 'keep it cool'.

via GIPHYFoto: Pixabay/Giphy

M.Z.

Pročitajte još:

Dopisivali ste se i on više ne odgovara – zombiranje je OČITO postalo trend

Strah, nervoza, euforija - reci nam točno koju emociju osjećaš kad se dopkaš sa simpom?

Jesmo li nabrojali sve? Ovo su najgore stvari kod dopisivanja s nekim

flert haunting Virtualni Svijet benching facebook zombiranje instagram snapchat ghosting dopkanje breadcrumbing