Slika nije pronađena
Nitko ne voli biti ignoriran, naročito tijekom dopkanja – a postoji puno groznih trendova i mentalnih posljedica koje ono ostavlja na nas. Breadcrumbing se obično događa u ranim fazama odnosa, baš kao i ghosting.

Prvo ćemo definirati breadcrumbing – to je situacija u kojoj osobi s kojom se dopkamo dajemo dovoljno nade da nam se vraća i nastavlja vjerovati u našu ljubavnu perspektivu, ali ju ustvari ostavljamo da čeka.


Naziv bismo doslovno mogli prevesti – umrvljavanje (do razine mrvice kruga), odnosno omalovažavanje.Pa evo nekoliko znakova koji pokazuju da te breadcrumba (i da ne zaslužuje tvoj odgovor):

1. Ni nakon dugog dopisivanja, još ga/ju nisi upoznao/upoznala – dopkate se već mjesecima, u nekim periodima po nekoliko puta dnevno, a u nekima 'od nje/njega ni traga ni glasa' danima i nemate još dejt zakazan? Zabrini se slobodno...

2. Čujete se samo tijekom 'posebnih dana' – nije dovoljno da ti čestita rođendan, Božić ili ti se javi nedjeljom – da bi te zaslužio/zaslužila, mora za tebe interes pokazivati svakodnevno i ne smiješ dozvoliti da joj/mu budeš 'samo opcija'.
 
3. Uvijek nešto iskrsne u posljednji tren – nije dobar znak niti ako ti otkazuje dogovore, naročito ne ako to radi posljednju sekundu prije zakazanog vremena. Naravno, ponekad je razlog opravdan, ali ako se to ponavlja, razmisli želiš li dogovarati sljedeći dejt s njom/njim.4. Šalje ti poruke sa seksualnim sadržajem
– moguće je da razmišlja samo kako te odvesti u krevet, a ti odluči želiš li to ili želiš normalan, zdrav odnos.

5. Ti ispadaš kriv/kriva jer se premalo čujete
– zamijeti da nisi bio/bila dostupna u vrijeme kada on/ona je i tvrdi da je to razlog vaše neredovite komunikacije. A to što jesi bio/bila online satima dok on/ona nije odgovarao/odgovarala ni ne spominje. Loš znak.

via GIPHY


U svakom slučaju, radi se o ružnoj manipulaciji zadržavanja osobe, a povodi za breadcrumbanje mogu biti razni (najčešće su različiti interesi) i od takve osobe bolje se maknuti čim prije...

Foto: Pixabay/Twitter/Giphy/Getty

M.Z.

Pročitajte još:

Istina o dopkanju - stvari koje svi radimo, ali ne želimo priznati

Flert, dejtanje i dopkanje - grozne stvari koje sve češće rade i cure i dečki

Problem kod dopkanja - što kad ti više ne želi odgovarati na poruke?

manipulacija breadcrumbing tipkanje dopisivanje ghosting dopkanje

Još vijesti