Slika nije pronađena

Marketinška agencija Arbona je u najnovijem istraživanju proučavala naše navike na društvenim mrežama i ustanovila da je Facebook i dalje 'must have'.

via GIPHY


Podsjetimo, u siječnju 2017. godine je Instagram u Hrvatskoj brojao oko 390.000 korisnika, da bi u svibnju iste godine došao na 730.000, a sada je na Instagramu aktivno oko 1.1 milijuna Hrvata. S druge strane, na Facebooku je 1.9 milijuna korisnika, no nešto su stariji od onih na Instagramu. Istraživanje je pokazalo da najviše aktivnih korisnika na Facebooku ima između 25 i 34 godine, a na Instagramu između 18 i 24.

Ako to usporedimo s 2016. godinom, populacija na Fejsu evidentno stari – tada je tamo najviše bilo korisnika dobne skupine između 13 i 24 godine.

Ako gledamo po rodnoj pripadnosti, na Facebooku je odnos žena i muškaraca otprilike isti, dok je na Instagramu nešto više žena – 54%.


Gledamo po lokaciji, najviše korisnika društvenih mreža je u Gradu Zagrebu, a slijede Splitsko-dalmatinska županija, Primorsko-goranska pa Osječko-baranjska županija. Grad Zagreb sveukupno ima 680.000 Facebook korisnika te 410.000 Instagram korisnika, piše Arbona na svojem blogu.

Gledano po interesima, Hrvatice i Hrvate na Facebooku najviše interesiraju (od hobija i aktivnosti) umjetnost i glazba, (od zabave) igre i videoigre i sport im je draži od vanjskih aktivnosti. Na Instagramu ih (od hobija i aktivnosti) najviše zanimaju također umjetnost i glazba, (od zabave) glazba, i sport više od vanjskih aktivnosti. U kategoriji 'kozmetika' sve korisnike društvenih mreža najviše zanima kozmetika. Tehnologija je zanimljivija korisnicima Fejsa, fitness i wellness je podjednako zanimljiv korisnicima obje mreže, obitelj i osobne veze više zanimaju one na FB, a hrana i piće su također tu negdje po popularnosti.

Kompletne rezultate istraživanja možete pogledati ovdje.

I naravno, možete nas zapratiti... #svismotu

>> Zaprati nas na Instagramu ako još nisi!

>> Zaprati nas na Facebooku ako još nisi!

Foto: Arbona Screenshot/Giphy/Freepik

M.Z.


Provjeri još...

Mladi iz Hrvatske jednostavno obožavaju ovu društvenu mrežu - znate li gdje su vaši frendovi?

Na Instagram i Facebook stiže opcija uz koju ćemo konačno skužiti koliko tamo 'visimo'

[OMG] Oni imaju najviše followera na Instagramu - ne bi nikad pogodili tko je zauzeo prvo mjesto

korisnici podaci facebook instagram društvene mreže

Još vijesti