Slika nije pronađena

Facebook je na svojem blogu 1. kolovoza najavio novi alat koji će nam omogućiti da lakše upravljamo vremenom provedenim 'online'! Bivši zaposlenici Instagrama i Facebooka već su nekoliko puta naglašavali da su društvene mreže namjerno dizajnirane da bi u nama izazvale ovisnost jer su napravljene tako da ne možemo prestati skrolati.

Zuckerberg je sad odlučio 'okrenuti ploču' – želi da korisnici vrijeme na Instagramu i Facebooku provode kvalitetno s fokusom na komunikaciju s obitelji i prijateljima. Zato je u sklopu nove misije osmislio alat, koji će uskoro biti dostupan na mobitelima, a koji će nam pružiti uvid o vremenu koje smo proveli tamo i ponuditi nam opciju da ga ograničimo. Da, stvarno ćemo moći postaviti alarm koji će nas podsjetiti da smo previše vremena proveli 'viseći' po društvenim mrežama i sami ćemo odrediti koliko je to 'previše'.

via GIPHY


Da bismo to napravili, morat ćemo otići u 'settings'... Na IG u rubriku 'your activitiy', a na FB u 'your time on Facebook' i pokazat će nam se statistike po danima, a tamo ćemo moći i postaviti alarm klikom na 'daily reminder'.



Uvode još jedan alat s istim ciljem – jednostavan pristup opciji isključivanja primanja obavijesti s mreža kako bismo se (tijekom vremena koje provodimo u stvarnom, a ne virtualnom svijetu) mogli lakše koncentrirati na obavljanje zadataka poput pisanja zadaće, ali i na druženje s frendovima.

Najavili su i da je ovo tek prvi korak u smjeru u kojem će se IG i FB razvijati u budućnosti – prema odgovornijem korištenju! Nismo sigurni hoće li nam ove nove opcije pomoći, ali vrijedi probati, zar ne?


via GIPHY


Foto: Screenshot/Giphy/Profimedia

M.Z.

Provjeri još...

Stalno 'visimo' na netu – kako u vrijeme kada živimo online NE biti ovisan o mobitelu?

Dok su svi tulumarili u prepunom klubu, pogledajte što je ova djevojka radila na mobitelu! FOTO

Po cijele dane si na mobitelu? Oprez, upravo su mobiteli 'krivi' za ovaj neugodan zdravstveni problem

instagram facebook novo alat ovisnost društvene mreže

Još vijesti