Slika nije pronađena

Bearzi i njen tim znanstvenika slijedili su skupinu dupina kako bi proučavali njihovo ponašanje kad se jedan dupin odvojio od svoje skupine i zaplivao prema pučini.

Ostatak jata odlučio ga je slijediti, a zaustavili su se otprilike tri milje od obale stvarajući u vodi nešto nalik prstenu. U tom trenutku asistent dr. Bearzi primijetio je da djevojka pluta u vodi, a da su se dupini posložili u krug oko nje.

Kad se naš brod približio, slabašno je okrenula glavu prema nama i podigla ruku u znak upomoć”, opisuje Bearzi. Obavijestili su službu za spašavanje, podigli djevojku iz vode i vratili se u najbližu luku.

Djevojka koja je imala nepunih 18 godina bila je na odmoru sa svojim roditeljima, bila je u ozbiljnom stadiju pothlađenosti stoga su je utoplili što su najbolje mogli.

Tek se kasnije otkrilo da je djevojka planirala počiniti samoubojstvo. Ostavila je poruku u kojoj se oprostila od svoje obitelji.

Da je nismo našli, da nas dupini nisu odveli k njoj, točno na to mjesto, djevojka bi umrla”, tvrdi dr. Bearzi.

Ovi jako inteligentni sisavci već su viđeni da slabijim članovima vlastite vrste pomažu da plivaju tako što ih gurkaju po trbusima prema gore ili plivaju ispod njih na taj ih način gurajući na površinu.

Poznato je i da su spasili 12 ronilaca koji su se izgubili na Crvenom moru i ostali ondje preko 13 sati, a svo vrijeme dupini su tjerali morske pse koji su se htjeli ‘pogostiti’ roniocima.

Iako neki znanstvenici tvrde da to ne rade svjesno, dr. Bearzi tvrdi suprotno.

Što vi mislite?

L.B./Popdust

foto: sxc.hu

dupini tinejdžerka Samoubojstvo spašavanje

Još vijesti