Slika nije pronađena

Obično su teme za eseje koji se pišu u školama uvijek na sličnu foru i vrte se oko istih stvari, zato su roditelji ostali šokirani kada su vidjeli jednu od tema koju je profesor predložio svojim učenicima za pisanje eseja.

Postoje neke teme oko kojih se uvijek podiže prašina i oko kojih treba paziti jer nikada se ne zna kako mogu utjecati na nekoga, pogotovo kada su u pitanju mladi. Jedna takva tema je i samoubojstvo. Imamo sve više takvih slučajeva gdje si mladi ljudi oduzimaju život, a zbog toga je ta tema samo još osjetljivija. I zato se jedan tata iz Srbije jako naljutio na profesora kada je vidio teme koje je zadao svojim učenicima kao prijedloge tema za pisanje eseja koji su imali za zadaću. Sve su teme u redu osim jedne – 'Samoubojstvo – herojski čin ili kukavičluk'. Radi se o zadaći koji su dobili učenici drugog razreda srednje.

Sliku je podijelio na Twitteru i puno se roditelja složilo s njim da takva tema nikako nije prikladna, pogotovo takav pogled na samoubojstvo, jer ipak se radi o nečem ozbiljnom. Ideja iza teme je dobra, ali način na koji je prezentirana je upitan. To je tema o kojoj treba više pričati s mladima, ali ne na ovakav način. Tema samoubojstva provlači se kroz neka dijela i lektire koje se čitaju u srednjoj, ali mnogi smatraju kako ovo ipak nije pravi pristup. Ima i onih roditelja koji misle kako je ovo odlična tema i da može biti svojevrsni poziv u pomoć ako ju netko odluči pisati.

Pogledajte još:

Utjecaj korone i izolacijskih mjera na mlade u Hrvatskoj: Psihijatri zatrpani, a depresija sve veći problem

Učenik iz Osijeka u školi napravio improvizirani roštilj da si podgrije burek – završio je s ukorom

FOTO Fora natpisi na majicama za kraj školske godine – inspiraciju pronađite ovdje

Samoubojstvo ljuti roditelji Tema zadaća esej

Još vijesti