Slika nije pronađena

Kinezi u mnogim stvarima nemaju mjeru, ali postavljanje zatvorskih rešetaka na hodnike srednje škole kako bi se spriječila samoubojstva učenika su ozbiljan znak za uzbunu!

Srednja škola Hengshui No.2 smatra se jednom od najelitnijih i najuspješnijih u cijeloj Kini, a čak 80% njihovih učenika uspije upasti na prestižno Sveučilište u Pekingu. Radi se o jednoj od škola koje prate poseban plan i program u potpunosti fokusiran na gaokao, kinesku varijantu mature/prijemnih ispita o kojoj ovisi budućnost većine srednjoškolca.

O brutalnosti nastave i teroru koji se vrši nad učenicima kako bi ostvarili najbolje moguće rezultate pročitajte ovdje, ali izgleda kako neki od njih uistinu teško podnose stalan i neumoljiv pritisak. U proteklih je pola godine tako dvoje maturanata škole Hengshui No.2 počinilo samoubojstvo skokom s balkona, a uprava je taj problem odlučila riješiti na klasično zatvorski način: instalacijom rešetaka i ograda na hodnike! >> Pogledajte fotke


Zatvor ili škola?

Naravno, ovakav je postupak izazvao zgražanje medija i javnosti čak i u prilično radikalnoj Kini, ali ravnatelj i nastavnici smatraju kako je ovo trenutno najbolje moguće rješenje. Nažalost, nitko se nije želio pozabaviti uzrocima dvostruke tragedije jer je održavanje visoke stope prolaznosti na gaokao ispitima najvažnije. Po svemu sudeći Hengshui No.2 sve više izgleda kao zatvor, a bivši i sadašnji učenici svjedoče o kakvom se zapravo teroru radi. >> Pročitaj više

Stroga vojnička pravila se moraju poštivati, inače slijede oštre kazne, a od učenika se očekuje samo i jedino konstantno učenje.


>> Pogledajte kako izgleda jedan dan u ovoj školi i što sve učenici moraju proživljavati

Škola kina Samoubojstvo Učenici

Još vijesti