Slika nije pronađena

Ako ne voliš tjelesni, mrziš trčanje, od čučnjeva ti se diže kosa na glavi, ne uživaš pretjerano u znojenju  i jednostavno nikad nisi bila sportski tip. No, zato uživaš u kompjuterskim igricama? Možda te ova vijest razveseli, iako vrijedi samo za Novi Zeland.

Naime, učenici na Novom Zelandu uskoro će se u sklopu svog srednjoškolskog obrazovanja moći natjecati u e-sportu. Što je e-sport?

Srednjoškolska e-sport liga Novog Zelanda, koju će činiti 50 timova i preko 250 igrača, projekt je Letsplay.live i tamošnje E-sport federacije, a cilj projekta je omogućiti učenicima da se  natječu u videoigrama.


Ideja je da učenici razvijaju iste vještine koje se stječu bavljenjem nekim tradicionalnim sportom, no nema fizičke aktivnosti. Budući da hrpa ekipe uživa u videoigricama, sad će se moći natjecati i u tome.


O e-sportu se priča već neko vrijeme, a neke su ga škole već počele uvoditi u srednjoškolske ili fakultetske lige. Mi u Hrvatskoj možemo o tome samo sanjati jer mi smo oni koji na informatici još uvijek uče o disketama.

Foto: www.stuff.co.nz

I.I./www.stuff.co.nz

Pročitajte još:

`Kad će više zvoniti´ili `Ja ovo ništa ne kužim´? Misli koje ti prolaze glavom dok si u školi

Rasturaš u školi, baviš se sportom, imaš hrpu izvannastavnih aktivnosti? Prijavi se za stipendiju!

Totalno drugačija srednja škola u Hrvatskoj: `Želja nam je razbiti monotoniju koja vlada u školama'

Škola Sport tjelesni e-sport

Još vijesti