Slika nije pronađena

U školi se nakon vježbanja ne možeš istuširati, a ako ti je tjelesni neki od prvih sati, ostatak se dana osjećaš bljak. Iako se presvučeš iz robe za vježbanje, i dalje se ne osjećaš dovoljno svježe i ugodno, a neki od ovih načina bi ti mogli pomoći.

Nekome je tjelesni najbolji predmet ikada, a drugima je to prava noćna mora. Pa kako god bilo, svi se na njemu moraju pojaviti i sudjelovati u vježbama i znojenju. Nije idealno, a pogotovo nije idealno ako ti je ovaj predmet u rasporedu među prvim satovima. To znači da ćeš se ostatak dana osjećati ne baš najbolje, pogotovo na dane kada se radi nešto gdje ćeš se jako uznojiti. Da se osjećaš što ugodnije ostatak dana, mogu ti pomoći ovi mali trikovi.

1.Pusti da ti hladna voda teče po zapešćima

Kada je sat tjelesnog posebno jako intenzivan možeš se osjećati kao da goriš ili da ćeš se srušiti čak i kada se presvučeš i izađeš iz dvorane. Da se što prije ohladiš, makneš crvenilo s obraza i dobiješ se, pusti hladnu vodu da ti teče po zapešćima. Ovo će ti najbrže smanjiti tjelesnu temperaturu i pomoći da se prestaneš znojiti i da se ohladiš. Odmah ćeš se i osjećati svježije.

2.Imaj u torbi šampon za suho pranje

Imati znojnu kosu nije ugodan osjećaj. Svi se znojimo drugačije, a dok se nekome kosa neće uopće uznojiti, drugima će biti mokra. Ako imaš problema s ovim, šampon za suho pranje će te spasiti. Samo ga nakon tjelesnog pošpricaj po kosi i osjećat ćeš se bolje ostatak dana znajući da ne izgledaš kao da nisi prala kosu tjednima.

3.Promjeni frizuru

Ako ne koristiš šampon za suho pranje ili si ga zaboravila uzeti sa sobom, imaj barem uvijek kraj sebe gumicu za kosu i koju ukosnicu. Kakvu god da si imala frizuru prije, nakon tjelesnog možeš kosu svezati u čvrsti rep ili punđu i tako neće izgledati toliko masno, a i tebi neće smetati. Izgledat će dobro, a ako izgledaš dobro i osjećat ćeš se odmah bolje. Sve je bolje nego da ti znojna kosa leti stalno oko tebe i podsjeća na to koliko si uznojena. Ovako ćeš se i prije rashladiti.

4.Vlažne/papirnate maramice su ti prijatelj

Samo lagano potapkati mjesta gdje si najznojnija ili proći po rukama vlažnom maramicom može pomoći da se osjećaš malo čišće i svježije, pogotovo ako ste dirali neke sprave za vježbanje. Tada se posebno preporučuje da ruke opereš, ili ako to ne možeš odmah, da ih za početak prebrišeš vlažnim maramicama. Sve je bolje nego da se znoj slijeva s tebe. Idealno je da se možeš umiti nakon tjelesnog, ali ako to ne dolazi u obzir, papirnate maramice i lagano tapkanje po licu su druga opcija.

5.Osvježi šminku

I to samo one najosnovnije stvari poput pudera, maskare ili sjajila. Ne treba ti cijela kozmetička torbica, ali staviti nakon tjelesnog šminku koju je znoj isprao s tebe, pomoći će da se osjećaš kao nova osoba. Pogotovo ako imaš nove prijatelje prištiće po licu, koji će biti posebno izraženi nakon tjelesnog.

6.Dezić je obavezan

Ovo uvijek, ali baš uvijek, nakon tjelesnog trebaš staviti kako bi se osjećala što bolje. Bitno je samo da ne biraš deziće koji imaju neki težak miris već što svježije.

7.Promijeni čarape

Čarape ne zauzimaju puno mjesta u torbi, a toliko ćeš se bolje osjećati ako nakon tjelesnog staviš čiste čarape na noge. Opet, ljudi se znoje na različite načine, a nekome će se uznojiti i stopala. Bilo da si i ti jedna od tih osoba ili ne, pokušaj ovo napraviti, vidjet ćeš da je razlika uočljiva.

Pogledajte još:

Jedinih 9 stvari koje trebaš na radnom stoliću dok učiš - sve drugo makni jer ti odvlači pažnju

7 laži o srednjoj školi u koje su nas uvjerile tinejdžerske serije i filmovi

Ako ovo ne napraviš sada, kasnije ćeš požaliti: 10 stvari koje trebaš napraviti prije kraja srednje škole

Škola osvježiti se Vježbanje tjelesni znojenje