Slika nije pronađena

No, ipak možemo utjecati na neke stvari i staviti ih pod kontrolu (ili bar veći dio njih). Donosimo listu odluka koje moraš donijeti u predstojećoj godini i tako na što bolji način ispuniti novo poglavlje u svom životu.

1. Prošlost je prošlost – neka tamo i ostane.

Kao i uvijek, moramo pustiti prošlost da bismo uživali u sadašnjosti. Da bismo ovu godinu proveli što bolje možemo, moramo neke stvari ostaviti u prošlosti, a iz njih izvući samo pouku. Što je bilo, bilo je i mi to sada ne možemo promijeniti. Ipak, želimo nešto novo iskusiti.

via GIPHY


2. Reci što imaš – ne drži to u sebi!

Dosta je bilo zadržavanja stvari koje te muče. Nemoj misliti da se nemaš kome obratiti – imaš. Bila to frendica, sestra, rodbina, školsko osoblje... netko ti može pomoći. Sve što ti nije jasno, što ne razumiješ – za sve postoji objašnjenje i pomoć, samo ju moraš potražiti.

3. Budi iskren/a i direktan/na.

Ovaj savjet vezuje se na prethodni. Nema više prešućivanja svojeg osobnog mišljenja! Reci što ti se sviđa, što ne i nemoj se sramiti. Ne dopusti da mijenjaš sebe i zavaravaš se samo da bi se uklopio/la ili dopao/la nekome. Naravno, pazi da ne uvrijediš nekog drugog, jer gubljenje prijatelja nije na našem popisu.

via GIPHY


4. Odredi ciljeve!

Ako si planirao/la imati bolje ocjene, krenuti u teretanu, početi baviti se nekim sportom ili jednostavno unaprijediti se na bilo koji način, učini to. Uči marljivije, vježbaj redovito, treniraj više, daj svoj maksimum u bilo čemu što želiš. Tvoj je izbor. I ponovno – ne dopusti da zbog ikoga posustaneš.

5. Odrekni se loših navika!

Bilo koja loša navika koju si imao/la, sad je idealno vrijeme da je prekineš. Od tračanja do običnog grickanja noktiju. Bad habits just go away.

via GIPHY


6. Stvaraj uspomene.

Nemoj biti netko tko će samo biti na mobitelu, samo učiti (ma koliko je korisno, nekad je potreban predah) ili raditi bilo što, što ne uključuje dobru zabavu i uspomene. Idi s društvom na kampiranje, na jednodnevni izlet... Danas imamo i previše mogućnosti. Ne zaboravi – morat ćeš jednog dana svoje djetinjstvo prepričavati svojim unucima.

via GIPHY


Voliš pisati? Ili pak više voliš snimati videe? Oduvijek te zanimalo kako bi bilo biti novinar? Ovo je prilika da se okušaš u novinarskom poslu i vidiš jesi li stvoren/a za to. Teme su po tvom izboru, to može biti moda, savjeti, glazba, zanimljivosti, DIY, škola, tehnologija... sve što zanima tebe i ostale tinejdžere!

Svoj članak ili video možeš nam poslati na mail novinar@teen385.com ili u inbox na Facebook stranicu Teen385.com.


Foto: Giphy/Pixabay

Bojana Tomić

Pročitajte i ostale članke naših Teen novinara:

Nova je sve bliže - što raditi s frendicama, s ekipom ili ako si solo?

Odjevni predmeti koje moraš imati – šest artikala za svako doba godine

Savjeti za bolje sutra - kako povratiti samopouzdanje kad ga jednom izgubiš?

odluke Nova godina teen novinar feel good