Slika nije pronađena

Nova godina samo što nije počela, ovo je pravo vrijeme da razmisliš o tome što želiš ostvariti u novoj. Kako bi u tome uspjela, neke stvari jednostavno trebaš ostaviti iza sebe. Ovih 6 su dobar početak, a ti možeš dodati i neke svoje.

Koji su ti najveći uspjesi iz ove godine? Imaš li nekih stvari koje nisi napravila, ali si željela? Što bi promijenila? Sprječava li te nešto u tome da budeš bolja i uspješnija ti? To su pitanja koja se svi pitaju na kraju svake godine i slažu se liste stvari kojih će se držati u novoj. Kako bi bila uspješna u svojim ciljevima, trebaš znati i da neke stvari ne bi bilo loše ostaviti iza sebe u 2019. godini. Ovih 6 ti ne trebaju u novoj godini, a dok ćeš ih čitati, sigurno ćeš se i sama sjetiti još nekih.

Stare poruke od bivše ljubavi

Ako je u ovoj godini došlo do prekida s dečkom ili curom, znaš da je to bila dobra odluka i da nema natrag, nema onda ni smisla da čuvaš u mobitelu vaše poruke. Kada će ti nedostajati, vratit ćeš se tim porukama, ali to nikako ne bi trebala raditi, što vjerojatno i sama dobro znaš. Zato da ne dođeš u iskušenje, izbriši sve vaše razgovore. To ne znači da trebaš zaboraviti da je ta bivša ljubav postojala, ali je trebaš maknuti iz svog vidokruga. Bilo da se radi o nekime s kime si bila u vezi ili o nekome s kime si se samo dopisivala, ali se nikada ništa nije dogodilo – ostavi sve takve dečke i sve što te veže uz njih u staroj godini.


via GIPHY


Bilježnice, bilješke i sve ostale stvari iz prošlog razreda

Osim ako si maturant koji mora učiti za maturu, bilješke i bilježnice iz nižih razreda ti definitivno ne trebaju. Takve ti stvari zauzimaju toliko mjesta, a da toga nisi ni svjesna. Ako se nekih stvari ne možeš riješiti jer ti imaju sentimentalno značenje, njih odvoji i spremi, ali sve ostalo – baj baj. S novom godinom doslovno tu, ne želiš da te išta vuče prema natrag.

Toksične veze

Ovoga si se već trebala riješiti, ali ako nisi, sada je pravo vrijeme. Ako ti čak i prijatelji govore da ti veza nije zdrava i vide da si stalno jadna i tužna, možda je vrijeme da stvarno razmisliš i doživiš njihove riječi. Bilo da je osoba s kojom si u vezi previše posesivna, ljubomorna, ne vjeruje ti i stalno provjerava gdje si, priča loše o tvojim prijateljima... možda je vrijeme da kreneš dalje. Kada nijedna strana nije željna riješiti probleme i pokušati drugačije, prekid je neizbježan. Nemoj ući u Novu godinu tužna jer se dečko prema tebi ne ponaša kako želiš. Preuzmi kontrolu i pokaži mu da možeš i bez njega.


via GIPHY


Odluke kojih znaš da se nećeš moći držati

Nema goreg osjećaja nego kada sami sebe razočaramo. U Novu godinu svi ulaze s popisom odluka kojih će se držati, a onda nakon mjesec dana od 10 odluka, ostane njih par, a do kraja godine ni jedna. Kada doneseš hrpu odluka kojih bi se trebala držati, teško da ćeš se uspjeti držati svih, a kada shvatiš da ne ide, odustat ćeš i osjećati se loše. Donesi  svega nekoliko odluka, ali nekoliko realnih, za koje znaš da ih možeš ispuniti ako ćeš biti uporna. Kada vidiš da napreduješ u dobrom smjeru prema njihovom ostvarivanju, osjećat ćeš se bolje i motiviranije.

Odjeća koju ne nosiš

Svi imaju u ormaru onu odjeću koju nose i onu koju sada ne nose, ali jednom možda opet budu. Sva ona odjeća za koju znaš da već godinu dana nije vidjela svjetlo dana, spremi u kutije i doniraj. Ostavi ako ti nešto ima posebno značenje ili imaš svečanu odjeću koju nosiš samo za posebne prilike. Sve ostalo, što znaš da nisi tako skoro nosila i da nećeš, izbaci. Pravo je vrijeme za čišćenje ormara, jer veliko akcijsko sniženje je počelo!


via GIPHY


Prijatelji koji te ne poštuju
Ona frendica koja ti se nikada ne javlja i nikada nema vremena za tebe OSIM kada njoj nešto treba
, ona frendica koja te stalno vrijeđa, koja je ljubomorna na sve tvoje uspjehe – ne trebaju ti u sljedećoj godini, jer to ti nisu frendice. Ako se nakon druženja s nekime ne osjećaš dobro, moguće je da se radi o toksičnom prijateljstvu. Nemoj dopustiti nikome da te iskorištava, a koliko ti god neka frendica bila draga, ako vidiš da je vaše prijateljstvo jednostrano, možda je bolje da u 2020. uđeš bez nje.

Foto: Freepik/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Imaš li već svoju listu? Ovo su najgluplje novogodišnje odluke

U 2018. samo 'feel good' - odluke koje moraš donijeti ove godine

KVIZ: Koja je najgora odluka koju ćeš donijeti u novoj godini?

odluke ostavi iza sebe Nova godina savjeti

Još vijesti