Slika nije pronađena
Puno puta se pitamo zašto je ljubav tako komplicirana. Nesretni smo jer mislimo da nas nitko ne voli i da ćemo zauvijek ostati sami, nesretni i nevoljeni. Jesmo li se ikada zapitali zašto smo toliko nesretni i zašto nam u životu ne ide u ljubavi? U zadnje vrijeme puno razmišljam o tome i jednostavno mi nije jasno. Došla sam do par zaključaka razmišljajući o tome.

Kao prvo trebamo biti iskreni i priznati da su naša očekivanja prema dečkima prevelika. Sve cure su ljute na dečke jer on mare samo za izgled cure. Ali budimo iskreni, opis svakog savršenog dečka glasi ovako nekako: lijep, visok, sa lijepim osmijehom i dobrim smislom za humor, sportaš, ali odličan učenik, drag i dobar, ali opet pomalo loš. 

Dečko kojeg sam upravo opisala – ne postoji i svaka cura koja misli da će upoznati ovakvog dečka bit će razočarana i još dugo vremena sama. Cure spustite se na zemlju i pogledajte oko sebe – ne postoji savršeni dečko!

Svako ima neku manu, neku slabost. Kada nekoga stvarno volimo to znači da prihvaćamo sve njegove mane i nesavršenosti. Daj šansu dečku koji dođe do tebe, pa čak i  ako ti se ne sviđa moraš priznati da je jako hrabar jer ti je prišao i pokazao ti svoje osjećaje. 

To me dovodi i do drugoga problema. Drugi problem ima većina cura i odnosi se na to što očekuju da dečki prvi priđu. Teško je doći do nekoga i pokazati toj osobi da ti se sviđa. Što će se dogoditi ako te ta osoba odbije? Ili još gore – ismije pred svima? Bolje je šutiti i potajice patiti i čekati da te on primijeti...

Dečkima također treba mala motivacija! Trebaš mu uputiti pogled ili jednostavno otići do njega. Isključi svoje misli, one su tada tvoj najgori neprijatelj, otiđi do njega i pozdravi ga ili ga pitaj da zaplešete… Ne znam, kaži nešto, bilo što – sve je bolje od šutnje! Teško je pokazati osjećaje, ali što je gore: biti odbijen i ismijan ili se cijeli život mučiti pitanjem što bi bilo da sam otišla do njega i da sam pokušala?

Ljubav je čudna stvar i jako komplicirana. Ponekada do tebe dođe netko tko ti se ne sviđa i ti ga odbiješ, ponekad odbiju tebe, ali ja vjerujem da ćemo nakon svih tih odbijanja naći osobu koja će nas prihvatiti i voljeti – sa svim našim manama i nesavršenostima.

Teško je čekati tu osobu, ali mislim da se isplati jer nema ničega ljepšeg od zaljubljenosti, od poljubaca, pogleda, dodira… Vjeruj u ljubav i budi spremna imati otvoreno srce za nju!

L.M.

teen novinar

Još vijesti