Greška u našim zvijezdama

Ljudi kažu da sve ima svoj početak i kraj. Ja mislim da kraj definitivno nije nužan, a u to sam se uvjerila. Naime, moja ljubav prema Greenovim knjigama traje već dvije godine, od 2021. Ljubav je počela baš s ovom knjigom, a, iako je teško odabrati miljenicu među njegovim knjiga zato što vas sve ostave bez daha, ova će zauvijek imati posebno mjesto u mom srcu.

Kao što većina zna, postoji film, koji je ultra popularan. E, pa kako ja to znam? Sad ću dati objašnjenje, bez brige!! Na satu hrvatskog, pošto svi znaju moju ljubav prema čitanju, nastavnica me je pitala koja knjiga mi je omiljena, na što sam ja naravno odgovorila „Greška u našim zvijezdama". Ja to rekla, a moje prijateljice se čude, pa one su gledale film. Na kraju se ispostavilo da su sve moje prijateljice gledale film, a nijedna nije čitala knjigu. E, pa meni je knjiga prelijepa. Ja dok sam je čitala, sve od prve do posljednje stranice, ništa nisam percipirala oko sebe. Tijekom čitanja nisam pustila ni suzu, ne zato što knjiga nije dovoljno tragična i potresna i tužna i vesela, nego zato što sam bila u stanju šoka. Tek kad sam ja shvatila što se to dogodilo, onda sam počela plakati. Kako bi Breskvica i Jenny rekli: „Isplakati ću Savu suza, ti isplači Dunav". Ja sam to stvarno i ostvarila, haha.

 

 

Moram priznati, bojala sam se pogledati film, mislila sam da će mi uništiti knjigu. Film mi čak bio skoro pa jednako dobar kao i knjiga. Film sam do sada gledala „samo"(pod navodnike, kako bi mi sestra rekla), desetak puta, i da, svaki put, iako priču Hazel i Augustusa znam već napamet, ja uvijek cmoljim, i ne, ne pustim samo dvije, tri suze, nego opet isplaćen Savu suza.


Mislim da nije potrebno previše objašnjavati knjigu, ispričat ću samo malo kako bih vas potakla da je pročitate. Naime, ova se knjiga radi o dvoje tinejdžera. Hazel ima rak štitnjače sa metofazom u plućima. To je kad ti se ona napune tekućinom. Ona je vesela, voli čitati, puna empatije i stalno se brine o drugima iako je ona ta koja ima rak. Augustus je rak pobijedio, iako je je ostao bez noge. Njegov najveći strah je da će biti zaboravljen. Hazel to smatra glupim, ona je svojim životom zadovoljna.

Vesela, iako tragična knjiga traži čitatelje, a ja se nadam da ćete to biti upravo vi. Vjerujte, osvojit će vaša srca, a svima koji ne volite čitati poručujem: „Neće biti kraj svijeta ako je pročitati, a ako možda i bude, u što sumnjam, isplati se".

Ukoliko se i ti želiš okušati u pisanju, tu je naša rubrika Teen novinar. Svatko može sudjelovati u kreiranju sadržaja za ovu rubriku! Možeš nam napisati članak na koju god temu želiš, ovisno o tvojim interesima i hobijima te poslati na mail teen385@novatv.hr

teen novinar greška u našim zvijezdama knjiga vs. film dojam

Još vijesti