Slika nije pronađena

Danas na svijetu više nije bitno kakva si osoba, sada je bitno kakav imaš mobitel, kaku odjeću nosiš i kakav ti auto imaju roditelji. Pitate li se i vi zašto?

Kao što sam već rekla, ljudima je danas važno tko ima kakav mobitel i kako se tko oblači. Baš zbog toga mnogi tinejdžeri bivaju izbačeni iz društva, budu predmet sprdnje. Zbog toga što se oblače kako žele, zbog toga što nemaju skupe mobitele. Ali, mene više brine ovo s oblačenjem. Zašto bi netko trebao biti izbačen iz društva ako je drugačiji od svih, zašto bi ga trebali izbaciti iz društva ako ima svoj stil odijevanja ili npr. što ima drugačiji ukus što se tiče glazbe ili filmova. Svatko ima pravo oblačiti se kako želi i slušati glazbu koju želi, ne slušaju svi sve. Zar ne?

Zamislite kako je tim osobama, koje su izbačene iz društva, probajte se staviti na njihovo mjesto, je li vam dobro, jeste li sretni? Mislim da niste, te osobe se baš zbog toga povlače u sebe, zbog toga pate. Pitaju se što to krivo rade. Morate shvatiti da nisu svi isti i da izgled ne govori o osobinama čovjeka, to što se oblači drugačije ili čudnije ne mora značiti da je ta osoba loša. Upoznala sam dosta osoba koje se oblače čudno i čudno izgledaju, na početku sam mislila da su grozni, da uopće nisu dobre osobe. A kada sam ih bolje upoznala shvatila sam da sam griješila, čak su i bolji od osoba koje se oblače kao svi i koje normalno izgledaju.


Zato, vi koji ste drugačiji ne mijenjajte se zbog drugih, ne brinite, uvijek će tu biti netko tko će vas osuđivati zbog nečeg, netko tko vas neće voljeti zbog vašeg izgleda. Ali isto tako bit će i onih osoba, kojima će te se svidjeti ma koliko god bili drugačiji. Oni se smiju meni zato što sam drugačija, a ja se smijem njima zato što su svi isti, pa tako i vi. Zato glavu gore, i nabacite smiješak na lice ;)

tinejdžeri problemi društvo

Još vijesti