Grudnjaci

Nemamo svi iste grudi niti imamo svi isti životni stil. Ovisno o tome kakve imaš grudi i kako izgledaju tvoji dani, kakvu odjeću nosiš, čime se baviš… po svemu tome možeš pronaći najbolji mogući grudnjak za sebe.

Nije bitno voliš li nositi grudnjak ili ne, najčešće ga ipak moramo nositi. Barem kad idemo negdje van. Dok si doma, možeš ga slobodno odbaciti. Tu je da te zaštiti od pogleda, da ti ne bi cijeli svijet gledao grudi, ali i da ti da podršku, da možeš trčati ili se baviti sportom bez da te bole grudi. Bitno je izmjeriti se i znati koju veličinu grudnjaka nosiš. Možeš kupiti najskuplji grudnjak, ali ako ti je premali ili preveliki, to će izgledati loše. Osim veličine, nije loše znati niti koje sve vrste grudnjaka postoje – jer ima ih itekako puno, a nisu baš svi za svakoga. Neki jesu za sve cure, bez obzira na to kakve grudi imaju, ali neki će biti samo za primjerice cure s manjim grudima. Sada ćemo te upoznati sa svim vrstama grudnjaka i za koga je on ili za kakve je situacije najbolji.

1.Podstavljani grudnjak
On je za sve veličine grudi, za svaku osobu, idealan za nošenje za svaki dan. Ovakav će ti grudnjak uvijek dobro doći. Nema push up efekt, samo ima tanku podstavu koja osigurava da ti se ne vide bradavice.

2.Push up grudnjak
Slično podstavljenom je i push up. Ipak on ima dodatak u podstavi da bi ti podignuo i povećao grudi. Bit će super za cure s manjim grudima koje nisu zadovoljne sa svojom veličinom i žele da im se grudi više ističu.

3.Grudnjak sa žicom
Cure općenito nisu baš fanovi grudnjaka sa žicom, ali ta mržnja prema njima dolazi upravo zato jer toliko nas nosi krivu veličinu pa nas ovakav grudnjak steže ili pika. Ovaj će tip grudnjaka biti super za cure s većim grudima jer će im dati dodatnu podršku.

Grudnjak Postoji način kako bilo koji grudnjak možeš pretvoriti u onaj „bez naramenica“ - i to bez rezanja!

4.Bralette
Bralette je grudnjak koji je zapravo nešto između grudnjaka i crop topića, ipak, službeno spada u kategoriju grudnjaka. Nemaju podstavu, nemaju žicu i zbog toga su prilično udobni za nositi. Idealni su za sve one outfite koji su malo prozirni pa ti se ispod njih vidi malo grudnjak. Ipak, preporučuju se najviše za cure koje imaju manje i srednje grudi.

 

 

5.Bez naramenica
Odličan za outfite koji su na gornjem dijelu malo više otvoreni i vide ti se naramenice. Nekada to što se vide naramenice može uništiti cijeli izgled. Preporučuju se za cure s manjim grudima, dok bi onima s većim grudima mogli više spadati kroz dan.

6.Balconette grudnjak
Grudnjak koji će ti dati podršku i dobro držati grudi. Razlika između ovog i običnog grudnjaka je ta što su kod balconette grudnjaka naramenice više razmaknute, ali i drži grudi na način kao da je „balkon“, zbog čega si u donjem rublju možeš izgledati posebno dobro i zavodljivo.

 

 

7.Grudnjak koji se zakopčava naprijed
Da, ima i grudnjaka koji se zakopčavaju naprijed. Oblače se kao da stavljaš prsluk i onda se naprijed zakopča. Neobično, ali super za cure koje se uvijek muče sa zakopčavanjem iza. Primjerice, cure s većim grudima kojima zakopčavanje iza možda nije zgodno jer im grudi smetaju.

8.Grudnjak kojem naramenice idu oko vrata
Ne vežu se oko vrata, već se normalno zakopčavaju kao i obični grudnjaci, samo je razlika da se naramenice prebace preko glave kad se oblači. Iako ovi grudnjaci mogu biti super za odjeću koja otkriva cijeli gornji dio leđa, negativno je to što dio koji ide oko vrata može smetati ako nisi navikla na taj tip grudnjaka. Idealni su za sve veličine grudi.

 

 

9.Bandeau grudnjak
Vjerojatno znaš za ovaj tip majica – obične uske majice koje nemaju naramenice. Isto je s grudnjacima. Izgleda kao topić bez naramenica. Super su opcija za odjeću gdje se naramenice ne smiju vidjeti, a tražiš udobnu opciju. Nema žicu ni košarice zbog čega je super udoban, ali računaj ni da ti ovakav grudnjak neće naglasiti grudi. Samo je za cure s manjim grudima.

Grudnjak Greške koje cure rade kada kupuju grudnjake: 5 najčešćih zbog kojih kupimo pogrešan grudnjak

10.Grudnjak s dubokim dekolteom
Postoje i grudnjaci kod kojih su košarice nešto više razmaknute nego inače. Idealni su za odjeću koja ima dublji dekolte jer si s ovim tipom grudnjaka sigurna da ti neće izvirivati ispod haljine ili majice. Sva odjeća koja ide u dublji V izrez će izgledati super s ovakvim grudnjakom. Mogu ga nositi cure svih veličina grudi, samo moraš paziti da kupiš onaj svoje veličine jer bi ti inače moglo sve ispadati iz njega.

 

 

11.Sportski grudnjak
Sportski grudnjaci nisu samo za cure koje se bave sportom. Vole ih i one djevojke koje mrze grudnjake i samo žele da im ovaj komad odjeće bude što udobniji. E pa sportski grudnjak će tu pomoći. Idealni su za sve veličine grudi.

12.Samoljepljivi grudnjaci
Opasni, ali ako su kvalitetni, mogu te spasiti. Zašto opasni? Jer ako nisu kvalitetni, kroz dan će ti se početi odljepljivati i mogao bi ti skroz opasti. Ipak, idealan je za svu onu otvoreniju odjeću, a ne osjećaš se ugodno ako ideš bez grudnjaka. Preporučuje se samo curama s malim grudima. Što su grudi veće, to će on teže držati. Pogotovo ako nije kvalitetan.

 

 

13.Topić-grudnjak
Grudnjak koji izgleda kao mali topić. Idealan za početnike, točnije za cure koje tek počinju nositi grudnjake. Za dosta će cura ovo biti njihov prvi grudnjak.

14.Čipkasti grudnjaci
U potpunosti su od čipke i izgledaju jako lijepo. Svi ih mogu nositi, ali mogu biti malo nezgodni ako ne želiš da ti se vide bradavice. U kombinaciji s uskom i tankom majicom, te uz ovakav grudnjak, možeš nekada pokazati malo previše, pogotovo tijekom ljeta.

 

 

15.Grudnjaci s potpunim prekrivanjem
Za cure s većim grudima postoje i grudnjaci koji možda neće izgledati baš sexy, ali će ti dati podršku i sigurna si da će sve držati na mjestu. Fora s ovim grudnjacima je da im košarice u potpunosti prekriju grudi. Najčešće su pamučni i udobni.

16.Grudnjaci s polu-košaricama (demi grudnjak)
Razlika naspram običnih grudnjaka je da ti kod ovog modela grudnjak neće prekriti cijele grudi. Košarice su manje i pokrit će ti manji dio grudi. Osigurat će da ti bradavice budu prekrivene, ali to je to. Mogu izgledati dobro uz odjeću s dubljim dekolteom, ali nemoj od njih očekivati da će ti toliko dobro držati grudi kao obični grudnjaci. Zbog toga možda neće biti najbolji izbor za veće grudi.

 

 

17.Grudnjak bez žice
Izgleda po svemu kao običan grudnjak, samo nema žicu. Zbog toga je udobniji, ali nemoj misliti da ovi grudnjaci neće dobro držati grudi – hoće. Mogu ga nositi svi i idealan je za svaki dan.

Grudnjak grudnjaci vrste grudnjaka koje sve vrste grudnjaka postoje grudnjaci za male grudi grudnjaci za veće grudi koji grudnjak odabrati

Još vijesti