Gledanje obrva

Ako si ikada razmišljala o tome da sama počupaš svoje obrve, vjerojatno si svjesna koliko to može biti izazovno. No, nije nemoguće postići savršen oblik obrva ako izbjegavaš neke uobičajene greške.

Vjerojatno je svaka djevojka barem jednom u životu stajala pred ogledalom s pincetom u rukama i tresla se pred samom pomisli što će biti ako iščupa krivu dlačicu. Ako si i ti jedna od tih djevojaka onda moraš izbjegavati ovih 6 najčešćih grešaka kod čupanja obrva kako bi garantirano imala dobre obrve.


1. Zabluda da će biti identične
Jedna od najčešćih grešaka je pretjerivanje u pokušaju da tvoje obrve budu potpuno identične. Prirodne obrve često imaju svoje nepravilnosti, i to je sasvim u redu. Umjesto da se borimo s njima, cilj je postići simetriju koja pristaje tvojem licu.

via GIPHY

2. Previše čupanja
Mnoge djevojke padaju u zamku čupanja previše dlačica, ostavljajući obrve tanke i nepravilnog oblika. Pazi da ne pretjeraš - manje je često više.

3. Čupanje obrva dok još imaš šminke na sebi
Čupanje obrva dok još nosiš šminku može rezultirati nepravilnim oblikom i bolnim iskustvom. Osim toga, riskiraš infekcije obzirom da čupanjem obrva ostavljaš male otvorene rane u koje se mogu uvući ostatci šminke. Skini šminku prije nego što se posvetiš oblikovanju obrva.

via GIPHY


4. Čupanje više dlačica odjednom
Uzimanje previše dlačica odjednom može dovesti do prevelikih praznina u obrvama kojima će trebati dugo vremena da se popune. Radije budi strpljiva čupaj dlačicu po dlačicu.

5. Odabir oblika prema trendu, a ne prema onome što ti pristaje
Trendovi u oblikovanju obrva se stalno mijenjaju, ali to ne znači da će svaki oblik odgovarati svakome. Važno je odabrati oblik koji pristaje obliku tvog lica i naglašava tvoje prirodne crte.

via GIPHY


6. Pretjerano naglašavanje luka
Previše istaknut luk može rezultirati oblikom koji je pretjeran i nepravilan. Umjesto toga, pokušaj postići suptilni luk koji prati prirodnu liniju tvojih obrva.

7. Korištenje nečiste ili stare pincete
Ovo nikako ne bi smjela raditi, Prvo, nečista pinceta je puna bakterija i definitivno ćeš imati hrpu prištića oko obrva. Tako da radije investiraj u novu pincetu. Nadalje, ako je pinceta stara, vrlo vjerojatno neće iščupati dlačicu nego će ju presjeći po pola i ona će opet brzo izrasti.

Stavljanje gela za obrve Gel za obrve koji je čudo: Toliko ga obožavaju da ima preko 10.000 pozitivnih recenzija i ocjena 5

 

obrve čupanje obrva greške u čupanju obrva pinceta

Još vijesti