Čupanje obrva

Većina će si sama doma sređivati obrve, a ne ići redovito u salone. Nema smisla da na to bacaš novac kada možeš i sama kod kuće počupati dobro obrve, samo trebaš slijediti neka pravila da krajnji rezultat ispadne što bolji.

Nemoj podcijeniti važnost obrva. One su jedan od onih detalja na tvom licu koji mogu napraviti itekako veliku razliku u tome kako izgledaš. Vrlo je lako krenuti čupati obrve i onda u jednom trenu shvatiti da si pretjerala i sada više nema spasa. Uvijek je tu šminka s kojom možeš prekriti eventualne greške koje napraviš kod čupanja obrva, ali ako ćeš slijediti ova pravila, te ti se greške više neće događati.

1.Najprije odredi gdje će ti obrva početi, a gdje završiti
Nemoj na prednjem dijelu previše počupati obrvu jer ona bi trebala početi u ravnini s tvojim nosom. Profići se služe jednim trikom, a to je da uzmu olovku ili bilo što drugo takvog oblika i izmjere s obzirom na nos gdje im obrva treba početi. Gdje će ti pak obrva završiti, ovisi o tvojim prioritetima. Najbolje ti je tušem staviti točkicu gdje želiš da ti počinje i gdje završava, da imaš vodič cijelo vrijeme.

2.Izmjeri gdje je ti treba biti najviša točka luka obrve
I ovo je nešto što ovisi o osobnim preferencijama, ali postoji i tu trik kako odrediti gdje je za tvoje lice najbolje da bude vrh luka. Isto olovkom ili nečim sličnim možeš izmjeriti od ruba oka gdje bi luk trebao biti najviši.

 

 

3.Počupaj par dlačica pa stani i pogledaj se
Može te jako zeznuti kada samo čupaš i čupaš i čupaš jer si sigurna da znaš što radiš. Ovo je dobar put da završiš u problemu i s premalo obrva na kraju. Najbolje je počupati par dlačica za redom pa stati i dobro se pogledati. Onda još par. I tako stalno. Imat ćeš najbolju kontrolu nad situacijom.

4.Nemoj koristiti ogledalo koje jako povećava
Puno cura će kad čupaju obrve uzeti upravo ono ogledalo koje na jednoj strani ima efekt povećavanja, da bolje vide. Čini se kao dobra ideja, ali baš i nije. Na takvom ogledalu sve izgleda veće i neprirodno. To te može prevariti kada čupaš obrve. Bolje je imati normalno ogledalo i što bolje svjetlo.

5.Obrve ti trebaju biti sestre, ali ne blizanke
Nemoj niti pokušavati napraviti da ti obrve izgledaju identično, jer to vodi ravno u propast. Gotovo je nemoguće da ti to uspije. Jedino što ti može uspjeti je da ih na ovaj način previše počupaš. Prvo ćeš malo srediti lijevu da bude sličnija desnoj, pa ćeš onda popraviti desnu, pa još malo lijevu….vidiš gdje to vodi.

čupanje obrva pravila uljepšavanje kako čupati obrve obrve

Još vijesti