Šminkanje

Ima beauty savjeta koje ćeš dobiti i koji će biti stvarno dobri, ali ima i onih koji se samo čine dobri dok ih ne poslušaš. S ovim stvarima može otići u oba smjera – i ispasti dobro ili totalno loše.

Kada vidiš cure na internetu i društvenim mrežama kako super izgledaju kada naprave nešto, onda dođe i tebi da poslušaš njihov savjet. Nekada to nije najbolja ideja. U ovih 8 slučajeva je ipak bolje ne poslušati osobu koja ti da neki od ovih savjeta. Da bi izgledale što bolje, cure su spremne napraviti svašta. Nekada čak i stvari koje se ne čine pametne, ali svejedno pokleknemo jer se nadamo da će nam to pomoći da izgledamo još i bolje. Kada i pomisliš da bi nešto od ovoga bila dobra ideja – nije. Predomisli se na vrijeme i nemoj napraviti ništa od ovoga jer su dobre šanse da ćeš se pokajati.

1.Počupati previše obrve
Nije dobra ideja baš previše počupati obrve i to raditi redovito jer bi mogla ostati bez njih. Nakon nekog će ti vremena početi rjeđe rasti i imat ćeš ih manje. 9 od 10 cura će požaliti tu odluku. Jedno je počupati ih da izgledaju uredno, a drugo da ti ostanu samo tanke crte.

2.Staviti filere u usne
Možeš bolje usavršiti tehniku precrtavanja usnica i uz pomoć šminke učiniti da izgledaju vizualno veće. Puno bolja ideja nego staviti filere. Oni većinom ispadnu tako da izgledaju jako neprirodno, pretjerano i zapravo ružno. Uvijek je tu i opasnost da neće ispasti kako si zamislila.

Catrice i L'Oreal šminka Drogerijski brendovi šminke koji imaju odlične proizvode: Ovih 8 su jeftini, a kvalitetom rasturaju

3.Previše precrtati usne
Kada smo već kod velikih usana… Iako je bolje precrtati usne nego staviti filere, kada ih precrtavaš, pazi da to izgleda lijepo i uredno. Precrtati ih daleko iznad tvoje prirodne linije usana nije dobra ideja. Da, izgledat će veće, ali će i svakom tko ti dođe na metar udaljenosti biti jasno da si zapravo stavila ruž i gdje mu nije mjesto. Vjeruj, vidi se i nije privlačno.

4.Staviti puno rumenila
Na TikToku svi kao da stavljaju jako puno rumenila, ali u stvarnom životu ipak malo smanji količinu. Drugačije izgleda šminka na videu, a drugačije u stvarnosti. Puno rumenila na videu ili fotki izgleda super, ali u realnosti ćeš biti kao klaun.

5.Ispeglati kosu da bude što ravnija
Tako će ti kosa izgubiti na volumeni i izgledati spljošteno i kao kaciga. Puno je bolje napraviti fen frizuru ili izravnati kosu s četkom i fenom pa da na tjemenu ipak ostaviti volumena. Ako ćeš samo peglom povlačiti 5 puta po njoj, da izravnat će se, ali i objesiti. Uvijek je bolje (i zdravije za kosu) da ima volumena i da se po njoj ne koriste previše uređaji koji zagrijavaju.

6.Staviti ekstenzije trepavice koje izgledaju jako umjetno
Ekstenzije trepavica su super stvar ako ti se ne da stalno stavljati maskaru. Ovako uvijek imaš wow pogled. Ipak, te ekstenzije ne moraju biti tako velike da se iz aviona vidi da su umjetne. Na kraju krajeva to će izgledati neprirodno i ružno. Ovo je još jedan trend s društvenih mreža koji zapravo i izgleda najbolje baš na videu i fotkama. Za svaki dan ti ovo može uništiti izgled.

Slika nije pronađena Greške koje cure rade kada stavljaju maskaru – izbjegni ih i trepavice će ti izgledati bolje nego ikad

7.Mat ruž
Bilo koji finiš ruža je bolji od mat finiša. On će naglasiti svaku nepravilnost na tvojim usnama i naglasiti koliko su suhe. Mat ruževi posebno ulaze u borice na usnama i uvijek će izgledati lošije.

8.Pretamna nijansa pudera da bi izgledala osunčano
Misliš da je dobra ideja staviti tamniju nijansu pudera kako bi izgledala tamnije i osunčanije, ali u realnosti, to neće izgledati dobro. Ovo je jedino dobra ideja kada ti je ostatak tijela tamniji od lica, u svim drugim situacijama, ovo neće izgledati tako dobro.

šminkanje Izgled makeup beauty savjeti loši savjeti greške u šminkanju upropasti izgled beauty greške

Još vijesti