Slika nije pronađena

Svatko će nanositi šminku na način koji se njemu najviše sviđa i koji najbolje odgovara baš njegovom licu. Nema univerzalnog pravila koje će reći koji su proizvodi dobri ili kako pravilno staviti korektor, ali postoje ipak neke greške koje baš nitko ne bi trebao raditi, a svi smo ih barem jednom (ili dva puta) napravili.

Neće se zbog ovih grešaka dogoditi ništa strašno, samo nećeš baš izgledati najbolje moguće. Nekada smo i svjesni da radimo greške, ali zbog žurbe ili neznanja, samo odmahnemo rukom i nastavimo po svom. Kako će tko stavljati šminku i koliko će je staviti na lice ovisi o osobnim preferencijama, ali neke bi stvari ipak trebale biti make up zakonom zabranjene. Kada je u pitanju šminkanje, ovo smo svi barem jednom napravili, a nismo trebali – i nećemo više nikada.

1.Šminkanje pod lošim svjetlom

Misliš da dobro vidiš i koliko uopće možeš zeznuti stvar, pa znaš gdje ide koji proizvodi, ali onda izađeš van…i shvatiš da ipak možeš izgleda zeznuti. Loše osvjetljenje, slabo svjetlo ili čak i iz pogrešnog kuta, sve to može učiniti da šminka na tvom licu ispadne užasno. Ako stavljaš samo par proizvoda onda nije strašno, ali ako stavljaš SVE, onda je svjetlo itekako bitno. Od blendanja do odabira pravih nijansi, pod lošim svjetlom sve će se činiti drugačije. Koliko si god u žurbi, ovo je najgora opcija, bolje je otići van bez šminke.

2.Korištenje pogrešne nijanse pudera

Ima li netko kome se ovo baš nikada nije dogodilo? Sumnjamo. Često mislimo da nam je ten tamniji nego što stvarno je pa biramo pretamne nijanse pudera. Ne pomažu ni drogerije u kojima je rasvjeta čudna i zavaravajuća pa dok u dućanu izgleda super, kada dođemo kući shvatimo da je nijansa potpuno pogrešna. Još gore od toga je što smo svi imali onaj period kada nismo shvaćali da koristimo pogrešnu nijansu i ponosno smo takvi hodali gradom.

3.Nikada ne bacamo staru šminku

Šminka ima rok trajanja, ali puno ljudi to ne shvaća ozbiljno. Pogotovo zato što se radi o proizvodima koje stavljamo na lice ili čak i na oči, trebali bi biti vrlo oprezni. Neke stvari poput maskare možemo lako potrošiti i nabavimo novu, ali kada su u pitanju stvari poput pudera u kamenu ili highlightera, trebali bi reagirati ako je istekao rok trajanja, i to već odavno. Pogotovo ako ti je proizvod za šminkanje promijenio teksturu, boju ili se nešto čudno pojavilo na njemu, bez razmišljanja, mjesto mu je u smeću.

4.Ne iscrtavamo obrve po svom obliku lica nego po tome što je u trendu

Nemamo svi isti oblik lica i zato nam ne može svima stajati i isti oblik obrva. Nekome će određeni izgledati super na licu, a nekome drugome katastrofa. Cure o tome ne razmišljaju i iscrtavaju obrve na način koji se u tom trenu nosi. Pravi oblik obrva može napraviti itekako veliku razliku, ali to nekada zanemarujemo.

5.Stavljanje nekoliko slojeva maskare za svaki dan

Da, svi želimo lijepe velike i bujne trepavice, ali stavljanje 5 slojeva maskare svaki dan nije rješenje. Osim što će ti trepavice izgledati kaotično, to će ih i oslabjeti i mogu ti početi više ispadati. Za svaki dan nikome ne treba toliko slojeva maskare, a pogotovo ako se radi o vodootpornim maskarama. Morat ćeš se više pomučiti da ih skineš, više trljati i vući po trepavicama, a to nikako nije dobro za njih. 

6.Ne povučemo puder i po vratu nego ostane vidljiva linija prijelaza

Problem kada se šminka dobro ne blenda je da ostanu jako uočljive linije gdje je koji proizvod. To se najviše vidi na dijelu između lica i vrata. Mnogi zaborave puder povući i po vratu pa se jako dobro vidi prijelaz, što nikako nije look na koji se cilja. Svi smo prošli ovu fazu, naučili smo i nikada ju više nećemo ponoviti.

7.Skidamo šminku vlažnim maramicama

I zadnji grijeh nije toliko vezan za nanošenje šminke, ali ima veze sa šminkanjem. Skidanje šminke na kraju dana je nešto što je obavezno, preskakanje tog koraka ne bi trebali nikada, ali baš nikada, raditi. Osim što je važno skinuti šminku, važno ju je skinuti i na pravi način. Vlažne su maramice najgora opcija za tvoju kožu. Isušuju ju više od bilo čega drugog i iritiraju i to ne bi nikada trebalo biti sredstvo skidanja šminke koje ćeš koristiti.

Pogledajte još:

Kakve šiške odgovaraju obliku i crtama tvojeg lica? Za svaki oblik lica najbolji je jedan model šiški

Ispravno precrtavanje usana izgleda ovako: Prati ove korake i nećeš izgledati kao klaun

Fen frizure su ponovo hit! Donosimo ti prijedloge onih najjednostavnijih, ali najpopularnijih

pogreške šminkanje makeup greške u šminkanju