Slika nije pronađena

Ne moramo biti profesionalci da znamo kako ništa od ovoga jednostavno nije dobro jer ne izgleda dobro. Baš na nikome. Pa ipak, svi smo barem neke od ovih greškica radili tijekom godina.

Dok naučimo koji je način šminkanja najbolji za nas i kako se što bolje našminkati, napravit ćemo tisuću i jednu grešku. Hvatat će nas sram dok gledamo stare fotke gdje nam obrve izgledaju očajno, a puder je i više nego očigledno par nijansi pretaman. Ali to sve moramo proći kako bismo naučili. Ne moraš baš svaku grešku napraviti kako bi ju naučila, nekada je dovoljno učiti i na greškama drugih. Zato ti donosimo 8 najčešćih greški u šminkanju koje cure rade i kako ih sve ispraviti.

1.Crta od pudera na rubovima lica

Ovo je greška koju svatko može itekako dobro uočiti – ali izgleda, ne na sebi. Kada se stavlja puder na lice treba paziti da se sve dobro izblenda, ne samo na licu, već i na njegovim rubovima, jer to je mjesto gdje će se vidjeti da nosiš puder. Kada želiš izgledati kao da nemaš puno šminke, ovo je mali detalj koji će te odati. Pogotovo ako ti je puder malo pretaman i samo želiš izgledati preplanulo. Da ti se to ne događa – blendaj! Pogledaj lice u ogledalu iz različitih kuteva prije nego izađeš iz kuće.

2.Previše korektora koji se onda nakupi u boricama na licu

Mladi smo i nemamo bore, ali svačije lice ima male borice na koži koje su jednostavnu tu i pojave se kada radiš različite ekspresije. Kada staviš previše korektora ispod očiju, neće trebati dugo prije nego se uvuče u svaku boricu i učini da izgledaš starije i umorno. Da to izbjegneš, nemoj stavljati korektor ispod očiju u obrnute trokute i nanijeti ga u velikim količinama, kreni s malo po malo. I dobro ga izblendaj, nemoj povlačiti lijevo desno, već utapkaj.

3.Kontura koja izgleda kao da si zmazana

Konturiranje se čini lakše nego što stvarno je. Dobro odrađeno može stvarno transformirati tvoje lice, ali loše odrađeno i izgledat ćeš kao da si pala u blato. Jedna od najvećih greški koju cure rade kod ovog koraka je da koriste proizvode koji su pretamni za njih – i zato izgledaju blatnjavo. Problem isti nastane i ako staviš previše proizvoda. Koliko god želiš da ti je koža tamnija i preplanula, kada kupuješ šminku, pogledaj istini u oči i kupi nijanse koje su za tvoju kožu, a ne koje ti želiš da budu za tvoju kožu.

4.Sjenila za oči koja se nakupljaju u pregibu kapka

Još jedan problem sa šminkom koji se javlja, a koji će uništiti cijeli izgled je nakupljanje sjenila u pregibu kapka. Neki nikada neće imati s ovim problema, drugi non stop. Ovisi o tome kako izgledaju tvoje oči (i kapci), koristiš li kvalitetna sjenila i imaš li problema s masnom kožom. Najjednostavniji način za riješiti ovaj problem je da pokušaš prije sjenila staviti primer za sjenilo na kapak ili uložiš novac u nešto kvalitetniju paletu sjenila. Ovo je šminka koja dugo traje, a ako ćeš ju koristiti svaki dan, isplati se uložiti koju kunu ekstra.

5.Loš odabir olovke za usne

Olovka za usne je itekako korisna, pogotovo ako želiš napraviti efekt da ti usne izgledaju punije nego što jesu. Nešto tamnija olovka će pomoći da konturiraš usne. Međutim, kada je olovka jako tamne, a ruž jako svijetle nijanse, a rubove gdje se spajaju ni malo ne izblendaš, to neće izgledati dobro. Jasno će biti svima da si itekako precrtala usne. Trik je da na rubovima izblendaš olovku i ruž da se ne vidi toliko prijelaz.

6.Kriva nijansa pudera

Ovo je jedna od najčešćih greški koja se događa curama. Neki namjerno žele tamniju nijansu da izgledaju kao da su došli s mora, a neke samo prevari svjetlo u dućanu, ali kupiti pogrešnu nijansu pudera je nešto što se svima kad tad treba dogoditi. Čak i da shvatiš doma da imaš mrvicu pogrešnu nijansu, postoji hrpa načina kako to srediti da ne moraš baciti cijeli pudera, ali ako vidiš da je nijansa pogrešna i da to nije tvoja, nemoj ju nastaviti tako i dalje nositi. To se full primijeti.

7.Spavanje sa šminkom na licu

Kada dođeš doma od negdje i kasno je, sve što želiš je samo se baciti u krevet i otići spavati – ali ne! Uzmi minutu dvije i skini šminku, koliko god da si umorna. Ostavljati šminku preko noći i stvoriti naviku da to radiš je jako loše zato se pokušaj uvijek sjetiti skinuti ju odmah kada dođeš doma od negdje. Čak i kada ti se ne da.

8.Previše rumenila

Iako je trenutno u trendu staviti previše rumenila i to preko cijelog lica, od jednog obraza, preko nosa do drugog obraza, i izgledati kao da imaš vrućicu, to je too much za svaki dan. Kada se šminkaš za otići u školu ili prošetati gradom, previše rumenila će izgledati ludo i kao da nemaš pojma što radiš. Za svakodnevne situacije je ipak najbolje malo ublažiti. I to možeš napraviti vrlo jednostavno – samo sa svojom spužvicom za blendanje lagano potapkaj preko rumenila kada je preintenzivno.

Pogledajte još:

Koliko su stvarno dobre jeftine maskare? Isprobala je popularne Essence, Catrice i Evelin maskare

Precizni, laki za korištenje i pigmentirani: Najbolji tuševi za oči za sve koji se muče s njima

Proslavili su se s razlogom! 8 proizvoda za šminkanje i njegu o kojima se ne prestaje pričati - toliko su dobri

šminka greške u šminkanju šminkanje makeup

Još vijesti