Slika nije pronađena

Bitno je imati dobru maskaru, da, jer ako imaš neku lošu, nema tog načina stavljanja maskare koji će ti pomoći i uz koji će ti trepavice izgledati savršeno. Kada imaš dobru maskaru, sljedeći je korak da ne radiš niti jednu od ovih greški.

Ako imaš maskaru o kojoj svi pričaju, svi su oduševljeni njome, odlična im je…a tebi ne radi ništa. Ili ti je full loša. Moguće da jednostavno nije za tvoje trepavice, jer nema svaka maskara baš istu funkciju. Druga je mogućnost da radiš neku od ovih greški i da ti zbog toga trepavice ne izgledaju onako dobro kao drugima. Vrijedi isprobati i pokušati stavljati maskaru na malo drugačiji način i vidjeti kako će ti tada izgledati. Ovo su greške koje najviše cura radi, a moguće da su se potkrale i tebi.

Greška 1: „Pumpaš“ s četkicom kada ju vadiš
Kada vadiš četkicu iz tubice s maskarom, trebala bi samo izvući četkicu i stavljati maskaru na trepavice. Ono što ne bi trebala raditi je „pumpati“ maskaru, točnije ići četkicom gore-dolje u tubici. Tako ti u tubu ulazi previše kisika i maskara će ti se prije isušiti i brzo više neće biti dobra za korištenje.

Greška 2: Koristiš maskaru koja se isušila
Na prošlu grešku se nadovezuje i ova. Nikako ne bi trebala koristiti maskaru koja se isušila. Takva ti maskara neće izgledati dobro na trepavicama i mogle bi ti kroz dan u oči padati sasušeni komadići maskare. Osim toga, kada se maskara isuši, više nije jednaka kao što je bila dok je bila dobra, drugačije će se i ponašati kada ju staviš na trepavice.

Maskare Maskare o kojima su svi pričali i to s razlogom: Trepavice nakon ovih 9 izgledaju WOW

Greška 3: Stavljaš previše slojeva
Okej je staviti više od jednog sloja maskare, dapače, nekada s dva sloja maskara izgleda puno bolje nego s jednim. Problem nastane ako stavljaš previše slojeva. Onda će ti trepavice izgledati kao paukove nožice, slijepit će se i to neće izgledati dobro. Ako nakon dva sloja maskara ne izgleda i dalje kako želiš, onda je problem do maskare i ta koju koristiš nema efekt kakav ti želiš.

Greška 4: Ne koristiš uvijač za trepavice PRIJE stavljanja maskare
Nadamo se da ne koristiš uvijač NAKON stavljanja maskare. Tako si uništavaš trepavice i one će ti se početi lomiti. Uvijač za trepavice se koristi prije stavljanja maskare. Ako ga i ne koristiš, počni. Napravit će razliku.

Greška 5: Stavljaš maskaru samo na vrhove trepavica, ne i na korijen
Zahvatiš li maskarom dobro cijelu dužinu trepavica? Ili samo vrhove? Jedna tehnika koju cure koriste je da stave maskaru na poziciju na trepavici i onda trepnu. U tom slučaju maskaru trebaš staviti što bliže korijenu trepavice tako da kada trepneš, cijela se trepavica „okupa“ u maskari. Tako im se maskara lijepo uhvati cijelom dužinom trepavice.

Chloë Grace Moretz Glumica Chloë Grace Moretz otkrila trik zbog kojeg joj Maybelline maskara radi bolje nego inače

maskara stavljanje maskare greške kod stavljanja maskare kako pravilno staviti maskaru za dulje trepavice da trepavice izgledaju bolje trikovi pogreške zašto maskara ne izgleda dobro

Još vijesti