Makeup artistica Zoe Kim Kenealy

Beauty blogerica Zoe Kim Kenealy snimila je video u kojem možeš naučiti kako se našminkati, a da izgledaš kao da si upravo plakala.

Riječ je o novom trendu šminkanja pod nazivom „crying makeup“, koji je pokorio TikTok. Ovo će biti dobar make up za one dane kad nam je stvarno teško i kad nam se baš plače.

 

@zoekimkenealy #greenscreen crying makeup look tutorial 😅 Can I go as a crying person for Halloween or is that not a thing #cryingmakeup #tearmakeup #cryingeyes #makeupforhalloween ♬ Show Me How (Album V) - Men I Trust

 

Uplakani izgled možeš postići tako što ćeš ružičasto rumenilo, osim obraza, nanijeti na oči i na nos kako bi dobila nježno crvenilo po cijelome licu. Malo bezbojnog sjajila ili sjajnog i bezbojnog tekućeg sjenila moraš staviti na kapke, ispod očiju, na obraze i iznad usana. Za usne će biti dobro kombinirati kakav blago crveni ruž i gore opet bezbojno sjajilo. Naravno, nemoj zaboraviti uviti trepavice, kako bi ti oči došle do izražaja.

Jedna korisnica TikToka napisala je kako je kopirala ovaj način šminkanja i kako je zabrinula ljude oko sebe, koji su je pitali što joj je događa i zašto je uplakana.

Možeš i ti kopirati ovaj look pa testirati bližnje i provjeriti padaju li stvarno na tvoje uplakano lice i možeš li suzama dobiti, nešto što ti inače i ne bi baš tek tako pošlo za rukom. 

Mnogi se pitaju zašto je na društvenim mrežama ovaj trend uzeo maha i zašto bi netko uopće htio izgledati uplakano. Objašnjenja su razna, a jedan on njih je kako je to sve odraz specifičnosti generacije Z (tu ubrajamo ljude rođene između 1995. i 2011.), koji su otvoreniji po pitanju problema s mentalnim zdravljem i iskazivanju stvarnih emocija. 

Ne zaboravimo objavljivanje uplakanih selfieja Belle Hadid, Dua Lipe i Billie Eilish koje su otvoreno progovorile s kakvim se problemima nose.

 

 

To su zvijezde koje su pokazale kako su plakanje i iskazivanje emocija sasvim u redu. No isto su tako pokazale kako i uplakano lice može biti lijepo, što su TikTokerice očito poželjele iskopirati pa je tako nastao tzv. „crying makeup“

 

crying makeup trendovi u šminkanju uplakano lice tiktok trend

Još vijesti