Šminka

Kada se bacić na konturiranje i bronzanje lica, lako je pretjerati. Nekada niti ne doživimo koliko je situacija loša jer nas prevari svjetlo u kupaoni. Greške u ovom dijelu šminkanja mogu upropastiti cijeli tvoj izgled.

Želimo na kraju ljeta što dulje zadržati preplanuli ten koji smo postigli sunčanjem. Da ga naglasimo i kada počne odlaziti, tu je bronzer. On će ti pomoći da izgledaš kao da te sunce blago osunčalo i preplanulo, ali ako pretjeraš, izgledat će kao da si blatnjava po licu. Postoji 5 načina na koje možeš pogriješiti s korištenjem ovog proizvoda, i nadamo se da ne radiš niti jedan. A ako i radiš, pokušaj promijeniti tu naviku i vidjet ćeš koliko će ti šminka na licu bolje izgledati. Greške s bronzerom nisu male, jako se vide i zbog njih možeš izgledati jako loše i smiješno.

 

 

1.Stavljaš ga na kriva mjesta na licu
Ne želiš da ti bronzer dođe na kriva mjesta na licu. Iako je njegova uloga da ti da osunčani izgled, isto tako, pomaže i kod konturiranja, ako ne želiš da ono bude prenapadno. S obzirom da se radi o tamnijem proizvodu, napravit će sjene na tvom licu. Što znači da ga stavljaj na mjesta gdje bi stavila i konturu. Možeš ga dodati i na rubove čela uz liniju kose.

Cura s full make upom Ovalno, kockasto ili okruglo lice: Kako se trebaš šminkati s obzirom na to koji oblik imaš?

2.Koristiš krivi kistić za stavljanje bronzera
Ne treba ti nikakav poseban kist, ali postoje neke karakteristike koje treba imati onaj s kojim ćeš stavljati bronzer. Najbitnije je da bude veći, da nije neki mali. Mali će ti ostaviti pregrube linije na licu, s većim ćeš ga staviti 'nježnije' i raspršiti. Osim toga, izgledat će onda i prirodnije.

 

 

3.Koristiš pretamnu boju za svoj ten
Nemoj misliti da je dobra ideja uzeti tamniju nijansu jer ćeš tako izgledati više osunčano. To se neće dogoditi, već ćeš samo izgledati kao da imaš nešto čudno na licu, poput blata. Budi svjesna koja je boja tvog tena i kupi nijansu koja bi išla uz njega. Ako si jako svjetla, onda ti treba neki i takav bronzer.

Mikayla Nogueira Način šminkanja s kojim ćeš najučinkovitije prekriti akne i prištiće na lice – neće se ni malo vidjeti

4.Kako odabrati treba li ti bronzer u kamenu ili tekući?
Postoje oni u kamenu, tekući i kremasti. Koji ćeš koristiti ovisi o tvojoj rutini šminkanja. Ako koristiš većinom tekuće proizvode i ne stavljaš puder u kamenu ili u prahu, onda nemoj koristiti niti bronzer u kamenu. Najbolje je ne miješati proizvode različitih tekstura. Kada staviš one u prahu, nemoj više preko njih dodavati tekuće proizvode.

 

 

5.Ne blendaš ga dovoljno
Bronzer treba dobro izblendati. Highlighter primjerice neće napraviti kaos ako ga dobro ne izblendaš, ali bronzer će se itekako vidjeti. Upravo onaj koji nije dobro izblendan izgleda kao da si zamazana po licu. Zato uzmi četkicu i prođi malo više puta!

bronzer makeup šminka šminkanje greške pravilno Moda

Još vijesti