štikle

Nećemo se lagati, svi znamo da štikle nisu najudobnija obuća. Ako pronađeš onaj jedan par koji ti je udoban, onda si prava sretnica. Većini ovaj tip obuće stvara probleme. Imamo nekoliko savjeta koji će od štikli ipak napraviti manji problem.

Iako su neudobne, volimo štikle. Učine da nam noge izgledaju bolje, da cijelu outfit izgleda bolje, kao i da budemo malo više. Štikle su za mnoge glavni izbor kada se ide na neko fensi događanje poput maturalne večeri, krizme ili vjenčanja. Ili čak i izlaska! Pa ipak, koliko god dobro izgledali u njima, ubrzo postanu tortura jer te noge krenu boljeti, štikle stiskati, pojave se žuljevi i samo bi ih najradije skinula i obula tenisice. Nekada je problem jednostavno u štiklama jer si odabrala model koji je izrazito neudoban.

štikle Kakve će se štikle nositi ove godine: 3 modela će biti apsolutni hit

U nekim je situacijama i problem da nisi navikla nositi visoke pete ili da nisi dovoljno razgazila nove cipele. Zato ti donosimo 4 savjeta koja sigurno pomažu i koja će ti pomoći da u štiklama izdržiš što je dulje moguće.

1.Nemoj kupovati štikle s jako visokom tankom petom
Prva greška koju trebaš izbjeći je da ne kupiš pogrešne štikle. Postoje one u kojima ti je zagarantirano mučenje cijelu večer, a to su štikle s jako tankom i istovremeno visokom petom. U njima će ti biti najneudobnije. To možeš očekivati. Kako bi dulje izdržala u štiklama, biraj modele koji su udobniji. Poput primjerice sandala ili cipela s blok petom. Ona je deblja i dat će ti bolju ravnotežu i osigurati da ti štikla bude udobnija. Koji su još modeli štikli najudobniji? Pogledaj u 'Najbolje štikle za one koji ne znaju hodati u štiklama – u ovih 5 modela nećeš slomiti nogu'.

 

 

2.Nosi ih po doma s čarapama
U hodniku napravi modnu pistu i kreni hodati. Ne samo dan prije događanja gdje ćeš nositi štikle, već ipak malo ranije. Kada ih malo razgaziš, to će itekako pomoći da lakše izdržiš u njima kada dođe taj dan kada ćeš ih zapravo nositi. Najbolji način je da ih razgaziš tako da obuješ čarape dok ih nosiš po doma. Uvijek je bolje da su ti štikle mrvicu veće jer će ti tijekom nošenja noga malo nateći. Nemoj se brinuti, neće se vidjeti, bit će to mala razlika, ali dovoljna da ti se pojave žuljevi. Kada si ih prije raznosila u čarapama, manje su šanse da će ti se ovo dogoditi.

štikle Kakve će se štikle nositi ove godine: 3 modela će biti apsolutni hit

3.Omekšaj rub Nivea kremom
Postoji i problem sa štiklama kod kojih su rubovi, pogotovo na peti, prekruti i kada hodaš, rub ti malo po malo grebe nogu dok ne nastane bolni i krvavi žuljevi. Čak niti flaster u ovakvim slučajevima neće puno pomoći jer će samo skliznuti s vremenom jer ti je noga već sva izmrcvarena. Prije nošenja je u ovakvim situacijama, kada znaš da je rub štikle dosta krut, pametno namazati ih prije nošenja na tom području Nivea kremom. Ovo će pomoći da omekša i da ti ne grebe toliko po nogama. Namaži ih koji dan prije da se sve dobro upije.

 

 

4.Stavi silikonski uložak u štiklu
Još jedan problem zbog kojeg nam štikle tijekom večeri postanu neudobne je jer nam se noga u njima kliže prema naprijed. Pogotovo ćeš naići na ovaj problem ako imaš vrtoglavo visoke pete. Sva sreća, postoji rješenje i za ovaj problem. Silikonski uložak. U dućanima s cipelama postoje mali silikonski ulošci koji se stave u štiklu na predio gdje noga klizi i on će pomoći da se to ne događa. Kada ti se noga bude manje klizala, to će pomoći i da ti štikle budu udobnije i da dulje izdržiš u njima.

Štikle Visoke pete cipele na petu udobnije štikle trikovi

Još vijesti