Sandale na petu

Cure ili obožavaju štikle ili bježe od njih. Imaju svojih prednosti, to im nitko ne može osporiti. Daju nam koji centimetar više, a i noge nam u njima izgledaju dulje i tanje. Osim toga, mogu podići i neku običnu odjevnu kombinaciju.

Ako si u kategoriji ljubiteljica štikli i visokih peta, onda moraš znati da postoje i neki problemi koji se mogu javiti ako neprestano nosiš ovakvu obuću. Neki od ovih zdravstvenih problema nisu opasni i proći će, a neki su malo ozbiljniji. Visoke pete već odavno nisu rezervirane samo za posebne prigode – nosimo ih i na ljetnim sandalama, zimskim čizmama, u izlaske… posvuda smo u štiklama ili visokim petama! Iako su ravne cipele udobnije i praktičnije, cure i dalje biraju štikle. Ne možemo si pomoći! Možda kada ovo pročitaš, počneš štikle nositi barem mrvicu manje. Nemoj misliti da se ovo događa samo starijima! Evo za što sve one mogu biti krivac.

1.Bolovi u leđima
Ako te neobjašnjivo odjednom počne boljeti donji dio leđa, razmisli jesi li prijašnjih dana provela dosta vremena u visokim petama. Kada nosiš štikle, tijelo ti se počne više naginjati prema naprijed i da bi zadržala balans, moraš izviti donji dio leđa. Takav pritisak na njega može uzrokovati bolove.

trik sa selotejpom za visoke pete Trik sa selotejpom: S ovime bi hodanje u visokim petama trebalo biti lakše i bezbolnije

2.Lakše je u njima uganuti gležanj
Malo je potrebno da ti se u štiklama iskrene noga. Čak i ako znaš dobro hodati u njima! Trenutak nepažnje, neravni pod i ode noga. Pogotovo kada imaju tanke pete. Ako nisi majstor za hodanje u štiklama ili ne paziš gdje staješ, vrlo lako možeš uganuti gležanj ili čak i nešto gore.

3.Ako imaš neki problem sa stopalima, ovo ga može pogoršati
Oni koji imaju bilo kakav zdravstveni problem sa stopalima trebaju znati da će štikle taj problem samo učiniti gorim. Možda ne danas ili za godinu dana, ali s vremenom hoće.

4.Može ti deformirati nokte na nogama
Nokti na nogama nam mogu ostati „istraumatizirani“ ako često nosimo štikle. Vjerojatno si i sama primijetila da je kada nosiš štikle puno veći pritisak na prste. Ispada da štikle mogu nokte na nogama zbog toga učiniti deformiranima. Mogu utjecati na to kako ti nokti rastu.

5.Prsti na nogama ti se mogu deformirati
Osim nokti koji se mogu deformirati, ista posljedica može zahvatiti i prste. Mogu početi više izgledati kao „pandže“. U smislu da ti se kosti počnu „izvijati“ i iskretati.

Hodanje u štiklama Kako hodati u štiklama: 8 savjeta koji će ti pomoći da se ne spotakneš i da ne izgleda kao da se mučiš

6.Bolovi u koljenima
Kada nosimo štikle, stavljamo pritisak na koljena i ona te mogu početi boljeti ako često nosiš visoke pete. Ukoliko ti se pojavi tako neka iznenadna bol koju ne možeš objasniti, često je problem u nečemu što ti nikada ne bi palo na pamet – poput u ovom slučaju u štiklama. Mogu utjecati i na to da imaš problema s koljenima i kostima kada ostariš.

7.Bolovi u nogama
Logično!
Zbog visokih peta nekada cirkulacija krvi u nogama prestane biti normalna i to dovede do bolova. Kada vidiš da te počnu boljeti nego, nekada je bolje jednostavno tada skinuti štikle nego se nastaviti mučiti jer se bol neće smanjiti, samo može biti gore.

Štikle Visoke pete nuspojave problemi zbog nošenja štikli negativna strana visokih štikli ako se nose često Moda cipele na petu

Još vijesti