Prirodna šminka

Teška šminka, mat šminka i hrpa šminke na licu već neko vrijeme nisu trendovi. Sve se više i više cilja na prirodniji izgled. To ne znači da su se cure prestale šminkati, samo da koriste malo drugačije proizvode za šminkanje nego prije.

Prirodan izgled je sve više poželjan kada se gledaju trendovi u šminkanju. Prirodna šminka i korištenje što manje proizvoda kako bi se samo sakrile neke moguće nepravilnosti i naglasile sve pozitivne karakteristike nečijeg lica su trenutno popularni i to je jedan trend koji nam se definitivno sviđa. Na ovaj trend možeš uskočiti i ti, a treba ti samo nekoliko glavnih proizvoda za šminkanje. Čak ti niti ne trebaju svi ovi, već ih biraj ovisno o tome što ti želiš naglasiti, sakriti ili „popraviti“ na svom licu. Kako bi dobila efekt kao da nemaš šminke, a imaš, ovakvi su proizvodi ključni.

1.Krema kao podloga
Trebaš kožu hidratizirati, a za to ti ne treba nikakav primer, dobra je i dnevna krema za lice koju koristiš. Ona će nahraniti kožu i dati joj sjaj. S obzirom da želiš izgledati prirodno, fokus treba biti na zdravoj i njegovanoj koži.

Catrice i L'Oreal šminka Drogerijski brendovi šminke koji imaju odlične proizvode: Ovih 8 su jeftini, a kvalitetom rasturaju

2.Tekući korektor
Preskačemo puder i idemo ravno na korektor. Umjesto da staviš „fasadu“ na cijelo lice, uzmi tamniju nijansu korektora koju ćeš natapkati ako imaš koji prištić ili nešto što želiš sakriti na licu, a ispod oči dodaj standardno svjetliji korektor. Tekući su najbolji jer će se lijepo stopiti s kožom.

 

 

3.Kremasto svijetlo sjenilo
Praškasti proizvodi nisu najbolji odabir ako ideš na „no makeup makeup“. Zato je idealno i da umjesto standardnog sjenila koristiš neko kremasto. I svakako neka svijetla nijansa koju ćeš staviti preko cijelog kapka.

4.Prozirni gel za obrve
Obrve sredi tako da ih počupaš da izgledaju uredno i da budu u obliku koji ti se sviđa, a kada se šminkaš samo ih uz pomoć prozirnog gela za obrve počešljaj i namjesti u oblik koji ti se sviđa.

 

 

5.Smeđa olovka za oči
Da bi naglasila oči, ali da i dalje sve bude u prirodnom tonu, možeš na gornji kapak gdje bi inače stavila liniju tušem za oči, obrubiti oko smeđom olovkom za oči. To je prirodnija verzija tuša. Možeš čak napraviti i malo krilce ako tako inače nosiš tuš.

Vaseline na trepavicama Zašto svi stavljaju Vaseline na trepavice prije maskare? Ovo je novi trend koji radi čuda trepavicama

6.Highlighter
Jedna stvar koju možeš koristiti kao i inače je highlighter. Sasvim svejedno je li tekući, kremasti ili u kamenu, svaki će biti dobar u postizanju prirodnog izgleda. Stavi ga gdje i inače!

 

 

7.Tekuće ili kremasto rumenilo
Kao što smo rekli, praškasti proizvodi neće pomoći da šminka izgleda prirodno, a to pravilo vrijedi i kada stavljaš rumenilo. Pazi da ga dobro izblendaš da bi se što bolje stopio s tvojom kožom i izgledao prirodno.

8.Labelo
Na usne ili obični balzam ili neki u boji. Prirodnije od toga ne može. Nećeš morati paziti je li ti se ruž razmuljao i mučiti se s njegovim popravljanjem, a usput će ti i usnice biti zahvalne jer su balzami ipak bolji za njih.

I za kraj, možeš dodati malo maskare, ali i ne moraš. U svakom slučaju, jedan sloj je sasvim dovoljan jer ne želiš da ti za ovakav look trepavice izgledaju kao paukove nožice.

šminkanje prirodna šminka Proizvodi kako se našminkati prirodno da izgleda kao da nemaš šminke no makeup makeup potrebni proizvodi

Još vijesti