Kupovina cipela

Ne radiš sve ove greške, ali neke od njih su ti se sigurno nekada dogodile i tako si završila s parom cipela koje si obula jednom ili nijednom.

Ovo je problem koji će češće zakačiti cure nego dečke, ali sigurni smo da se nekada dogodi i njima. Kupiš neku obuću koja ti se svidjela u dućanu, dođeš doma, nosiš par puta (ako i toliko) i onda ostatak vremena provede u ormariću za cipele. To nam se svima ponekad događa zato jer radimo glupe greške kada kupujemo cipele ili tenisice, ali nismo toga sami niti svjesni. Da ti se više to ne bi događalo i da ne završiš na kraju s cipelama koje nosiš samo jednom, izbjegni ove stvari kada ćeš sljedeći put kupovati obuću.

1.Kupuješ cipele ujutro
Misliš da je svejedno kada ideš u shopping kupiti cipele? E pa ispada da nije! Jutro je najgore moguće doba dana za ići kupovati cipele. Stopala nam tijekom dana mrvicu nateknu, od svog hodanja i svih drugih aktivnosti, i zato ako kupuješ cipele ujutro, moguće je da ćeš završiti s parom koji će ti zapravo biti preuzak ili premali.

2.Nije bilo tvog broja pa si uzela manje/veće jer ti se jako sviđaju
Greška broj dva! Kada nam se neke cipele/tenisice jako sviđaju budemo apsolutno razočarani kada nema našeg broja, jer baš su to idealne, točno ono što tražimo. I onda si mislimo, pa što ako su pola broja ili broj veće ili manje. Ugurat ćemo nekako nogu ili staviti deblju čarapu i bit će sve okej. Hoće ako ih planiraš nositi samo jedan put, ali ako ih misliš nositi više, ovo će itekako biti problem. I pola broja više ili manje smeta!

3.Nisi ih uopće probala jer misliš da znaš svoj broj
Uvijek nosiš 38 i nema smisla isprobavati ih. Ti nosiš 38, te su cipele broj 38, to je to. I onda dođeš doma i shvatiš da ti ne odgovaraju. Nekada je problem u veličini, ali nekada i u tome kako nam stoje. Neke cipele izgledaju lijepo na polici, ali kada ih obuješ, na tebi ti to ne izgleda dobro. I tako ostanu stajati i nikada ih ne nosiš.

4.Isprobala si u dućanu samo jednu cipelu
Tijelo nam nije simetrično i dok ti lijeva cipela može super odgovarati, desna ti može biti problematična i stiskati te previše. Zato treba probati i jednu i drugu cipelu. Jer svaki je par drugačiji!

Slika nije pronađena Kako u štiklama izdržati cijelu večer? Imamo 4 savjeta koja će ti pomoći

5.Kod štikli ne gledaš imaju li platformu
Kada kupuješ štikle, ako želiš neke udobne i u kojima će ti biti lakše hodati i izdržati cijelu večer, trebala bi gledati modele s platformom. Čak i ako one bez platforme imaju manju petu! Kod platforma je dobro to što podignu nogu i učine da đon nije toliko tanak, a kada nije toliko tanak, onda je i udobniji. Zato ako ima opcije, kada kupuješ štikle, gledaj uvijek one koje imaju u prednjem dijelu malo deblji đon tj. platformu.

6.Ne uzimaš u obzir boju obuće i koliko ide uz stvari u tvom ormaru
Neke ti se tenisice ili sandale toooliko sviđaju i baš su ti lijepe i onda ih kupiš bez da razmisliš imaš li ih na što nositi. Ako ih možeš nositi samo uz par stvari iz svog ormara, onda je to fejl. Trebala bi birati modele i boju po onome što imaš u ormaru kako bi znala da ćeš sigurno tu obuću nositi, a ne kupiti i držati negdje da skuplja prašinu.

Slika nije pronađena Najbolje štikle za one koji ne znaju hodati u štiklama – u ovih 5 modela nećeš slomiti nogu

7.Ne doživljavaš materijal
Zadnja greška koju radimo je da ne razmislimo o tome od kakvog su materijala tenisice ili druga obuća koju kupujemo. Kožne i platnene tenisice nisu za iste vremenske prilike, isto tako čizmice od brušene kože nisu nešto što ćeš moći nositi po snijegu ili kiši jer će se uništiti. Iako ti trebaju zimske čizmice, i to jesu jedne takve, ne uzimamo u obzir to da one ne mogu baš biti za svaki dan i da ti uz njih treba još jedan par.

kupovina cipela Štikle tenisice čizme sandale greške shopping

Još vijesti