Kupovanje odjeće

Kupovati u second handu nije isto kao kupovati u drugim dućanima. Ako želiš nešto dobro ovdje pronaći, morat ćeš dolaziti s drugačijom strategijom. Kupovanje odjeće na ovaj način je postalo itekako popularno u posljednje vrijeme.

Second handovi su sto puta bolji od običnih dućana, samo trebaš znati kupovati u njima. Za početak, uštedjet ćeš puno novaca. Uz to, kada kupuješ u second handu, nećeš izgledati kao još jedna cura na ulici, već ćeš imati drugačiji i više jedinstveni stil. Puno cura ne voli kada se negdje pojavi i vidi da još netko ima istu haljinu ili isti outfit. To se događa jer svi kupuju u istim dućanima iste stvari. Ako kupuješ u second handu, neće se dogoditi da imaš outfit kao i netko drugi jer od svakog komada odjeće postoji samo taj jedan komad. Jedan od problema na koji neki nailaze je da kada god dođu u ovaj dućan izađu van praznih ruku jer nisu ništa pronašli. Kako ti ništa ne pronađe, a drugi uvijek pronalaze neke kul stvari? Možda ti ovi savjeti pomognu u sljedećem second hand shoppingu.

1.Gledaj komad po komad
U second handu ne možeš kupovati kao u običnom dućanu da prolaziš kraj izložene odjeće i izvučeš tu i tamo neki komad. Moraš uzeti vremena, stati pred odjeću i pomicati i gledati jedan po jedan komad. Puno puta ne nađeš dobre stvari jer nisi pažljivo sve pregledala. Iako možda misliš da ti je dovoljno da baciš oko na stvari dok stoje na vješalicama bez da ih pomičeš – vjeruj, nije. Uzmi si vremena i ne odustaj.

2.Idi u shopping bez plana
Kada inače idemo u shopping imamo u glavi plan što nam sve treba – točno znamo kakve traperice tražimo ili kakav sako. Kada se ide u second hand, najbolje je ići bez ikakvog specifičnog plana. S planom nećeš nikada pronaći ništa jer si fokusirana na to i ništa drugo. Kada si bez plana, više ćeš doživjeti i ostale stvari i dati im priliku da te oduševe. Ako znaš da želiš kupiti majice, nemoj se držati isključivo njih, baci oko i na ostale stvari. U second handu se gleda sve, nikad ne znaš gdje se taj dan skriva blago.

Second Hand ulovi Gdje sve možeš kupiti second hand odjeću? U Zagrebu smo pronašli čak 5 različitih opcija

3.Nemoj dolaziti kada si bez volje ili nemaš vremena
Ako nisi u moodu za shopping, nemoj ići. Ako nemaš vremena, nemoj ići. I svakako odi bez predrasuda. Odjeća u second handu nije sva retro niti je zamazana ili uništena. Da, ima komada koji su strgani ili loši, ali to je samo jedan mali postotak asortimana. Kada si loše volje, u svemu ćeš pronalaziti mane i vidjet ćeš samo loše. Kada si raspoložena onda odi, nemoj na silu.

4.Isprobaj stvari
Nekada treba i isprobati odjeću kako bi ju vidjela u njenom punom sjaju. Na vješalici ti može izgledati tako-tako, ali kada ju probaš, možeš biti oduševljena. I u second hand dućanima postoje kabine za presvlačenje. Ako ti se nešto sviđa, ali nisi 100% sigurna u taj komad, samo ga prebaci preko ruke i kasnije isprobaj. Nekada će ti to promijeniti mišljenje. Pitat ćeš se što ti je bilo da si to skoro ostavila na vješalici.

5.Nemoj dolaziti samo zadnje dane kada su cijene full snižene
Privlače nas niske cijene, a second hand lanac dućana Textile House, onaj u koji većina i ide, ima svako toliko veeeelika sniženja kada im jedna kolekcija odlazi iz dućana. Nemoj uvijek čekati ta krajnja sniženja kada je sve po jedan ili dva eura. Tada je već odjeća razgrabljena i probrana. Dobro vrijeme za otići je kada je sve na 50%. Tada još ima izbora, a opet ćeš platiti dosta malo.

6.Nemoj ići uvijek u isti second hand dućan
Uporno ideš u second hand s nadom da ćeš pronaći nešto wow, ali to se ne događa? Promijeni dućan! Pogledaj gdje ih još ima i otiđi u drugu poslovnicu. Bilo da je to drugi Textile House ili neki skroz deseti second hand. Odjeća se razlikuje od poslovnice do poslovnice, a second handa danas ima na svakom koraku, pogotovo ako živiš u Zagrebu ili nekom drugom većem gradu. Pogledaj gdje ti je sljedeći najbliži i pokušaj tamo.

BeThrifty Zagreb Bili smo na velikom modnom buvljaku BeThrifty: 6 razloga zašto ga preporučujemo i 3 zašto ne

second hand dućani kupovina u second handu savjeti greške kako kupovati u second handu kako pronaći dobre komade u second handu Moda shopping

Još vijesti