Kovrčanje kose peglom

Svaka cura koja je do sada pokušala kovrčati kosu s peglom zna kolika je to noćna mora. Potrebno je puno prakse i vještine da bi kosu doveli do savršenstva, ali i očito cijelo vrijeme radimo pogrešne poteze s peglom kada pokušavamo nakovrčati kosu.

Figaro je puno jednostavniji alat uz pomoću kojeg se može lijepo nakovrčati kosa. No, nemaju svi figaro, pa cure često koriste i peglu, samo što je s njom dosta teže nego što zapravo izgleda. Zbog jednog videa došli smo do zaključka kako smo cijelo vrijeme pogrešno kovrčali kosu s peglom, odnosno radili smo krive pokrete koji nisu urodili plodom kako smo mislili da budu. Jedna cura je otkrila ispravan način kako se kosa kovrča uz pomoć pegle, a tajna je u jednom potezu kojeg pogrešno radimo.

 

@mags_a_million messy buns aren’t my only specialty #messybun #hair #curlyhair ♬ original sound - Maggie Kemp

 

Naime, umjesto da pramen kose odmah pritisnemo s peglom, kao što smo to radili do sada, trebali bi peglu staviti na tu određenu poziciju s pramenom u njoj, ali ne ju i odmah pritisnuti na kosu! Već dok je pegla poluotvorena, napraviti kružni pokret za 180 stupnjeva te ju tada pritisnuti i potegnuti za dužinu cijelog pramena. Kada malo bolje razmislimo, tu tehniku koriste i sve frizerke kada nam kovrčaju kosu s peglom, samo što smo mi to do sada radili na pogrešan način!

Anja Blagojević Anja Blagojević iznenadila velikom promjenom frizure – ova joj stoji i bolje od stare [FOTO]

Frizure za ljeto Frizure za ljeto s kojima ti neće biti vruće jer ćeš maknuti kosu s lica – imamo 11 prijedloga

kovrčanje kose pegla trik pogrešan potez

Još vijesti