Met Gala 2022

Met Gala je najprestižniji modni događaj i održava se svake godine prvog ponedjeljka u svibnju, u njujorškom Metropolitan muzeju.

Prva je Met Gala održana davne 1948. godine pod palicom Eleanor Lambert, kako bi se novoosnovanome Institutu za kostime kod Metropolitanskog muzeja osigurao stalan prihod za održavanje. Od tada se svake godine određuje tema izložbe što je ujedno i dress code za sudionike na Met Gali, a protekom desetljeća je ovaj događaj postao svojevrsni sinonim za modne Oskare.

Ovogodišnja Met Gala održat će se 1. svibnja, a prijenos uživo s crvenog tepiha obično počinje oko 18:00 sati po lokalnom vremenu na stranicama Voguea. Dakle, možete započeti s gledanjem po našem vremenu oko 23:00 sata, ali vas upozoravamo da bi moglo trajati dugo u noć, jer nije neuobičajeno da zvijezde malo kasne.

Skupili smo još par informacija pa evo što sve za sad znamo o Met Gali 2023.

Koja je ovogodišnja tema?

Ovogodišnjom revijom odat će se počast pokojnom dizajneru s temom „Karl Lagerfeld: Linija ljepote“. U Metropolitan muzeju bit će izloženo više od 150 kreacija modnog vizionara koji je ostavio neizbrisiv trag. Serija izložbenih odjevnih komada obuhvatit će razdoblje njegovog rada u modnim kućama poput Chanela, Fendija i Balmaina. Kao takav, kodeks odijevanja na Met Gali, ostavlja prostora za široke intepretacije i stoga imamo velika očekivanja od zvijezda.

 

 

Tko su domaćini Met Gale?

Met Galom zajedno će predsjedati glumice Penelope Cruz i Michaela Coel, tenisač Roger Federer i pjevačica Dua Lipa.

 

 

Tko je pozvan na Met Galu?

Pozvane će biti zvijezde s A-liste, a tu ubrajamo Jennifer Lopez i Bena Afflecka, Zendayu, Selenu Gomez, Rihannu, sestre Hadid, Justina i Hailey Bieber, Lady Gagu, Beyonce, Ryana Reynoldsa i naravno – Blake Lively koja je okrunjena kraljicom događanja, nakon sudjelovanja proteklih godina u kojima je uvijek iznova oduševljavala publiku i modne kritičare. Iako službenih potvrda o dolascima ovih zvijezda još uvijek nema, ali ovo su neka imena koja svakako možemo očekivati na crvenom tepihu.

 

 

Tko neće biti pozvan?

Povjerljivi izvori američkog tabloida Page six tvrde da je šefica Voguea i stvarna šefica Met Gale Anna Wintour ove godine smanjila popis uzvanika na modnoj svečanosti. Šuška se da je s popisa izbacila Kardashianke. Npr. Kim je prvi puta prisustvovala na Met Gali 2013. godine s tadašnjim suprugom Kanyeom Westom i od tada je postala stalna pojava. U jednom tvitu iz 2019. Kim je priznala kako je znala da je tada nitko nije htio na Met Gali i da je po povratku s ovog događanja plakala kod kuće, puna nesigurnosti. Kako je prošle godine kompletna obitelj Kardashian, prisustvovala ovom modnom događanju, bit će čudno ako se ne pojave i ove godine. Voljeli ih ili ne voljeli, ali cure iz klana Kardashian-Jenner su zvijezde s A-liste.

 

 

Za koga se šuška da bi se mogao pojaviti?

Navodno će pozivnicu ove godine dobiti bivši princ i princeza: Harry i Meghan Markle. No hoće li oni to sve stići? Naime, Met Gala se održava 1. svibnja, a krunidba kralja Charlesa održat će se samo par dana kasnije: 6. svibnja. Stručnjaci za kraljevsku obitelj već su se raspisali kako si Anna Wintour nikad ne bi dopustila poslati pozivnicu dok traju njihove afere i svađe sa službenim Londonom. Preostaje nam samo da pričekamo 1. svibnja.

 

 

Koliko košta sudjelovanje na ovom događanju?

Prema pisanjima New York Timesa, prošle su godine ulaznice po osobi koštale 35 tisuća dolara, a za rezervaciju stolova trebalo je izdvojiti između 200 i 300 tisuća dolara.

Blake Lively na Met Gali Kako doći do Met Gale? Postoji čak 11 načina na koje možeš postati jedan od gostiju

 

met gala 2023 sve što trebate znati o met gali 2023 tko neće biti pozvan na met galu 2023 tko stiže na met galu 2023 tko bi se mogao pojaviti na met gali

Još vijesti