Uggsice i ženska moda

Jednako kako ti danas voliš ukrasti dečku hoodicu, tako su u prošlosti kroz godine cure dečkima „ukrale“ i hrpu drugih stvari koje su bile kreirane baš za njih. Ipak, cure su si ih prisvojile i sada sve ovo smatramo totalno ženskim stvarima.

Štikle ili ulošci za mengu su nešto što se danas smatra ženskim stvarima, ali u prošlosti nije bilo tako. Ovo su samo neke od stvari koje su kreirane za muškarce, ali im se s godinama namjena promijenila i sada te stvari koriste cure, a muški su ih prestali koristiti. Kada su kreirane, imale su smisla da ih koriste dečki, ali s vremenom se otkrilo da mogu biti do koristi i curama – i kako mi to cure volimo raditi, ukrale smo im sve te stvari. Danas ne možemo zamisliti svoj život bez svih njih. Pogledaj što je to sve zapravo u originalu bilo muško, a sada je više žensko.

Cipele na petu
Štikle su se počele nositi još u 15. stoljeću! Najprije su ih nosili vojnici da im bude lakše jahati, da bolje mogu zakačiti nogu dok su na konju. Kasnije su migranti iz Perzije donesli cipele na petu u Europu i tada su ih tu počeli nositi muški aristokrati. Oni su ih nosili jer su htjeli izgledati više!

Torbice
Torbica je originalno bila malo spremiše za novac. Sigurno si naučila iz povijesti da su u prošlosti muškarci bili glava obitelji i ti koji su raspolagali obiteljskim novcem. Bilo im je funkcionalno novce tako nositi u torbici. Sve dok ih žene nisu počele nositi sve više i više. Iako ih i danas nose dečki, većina ipak zazire od njih jer je to „ženskasto“.

Menstrualni ulošci
Koristili su se među vojnicima u ratu i uloga im je bila da zaustavljaju krvarenje. Za to su bili i kreirani. No, onda su ih medicinske sestre na bojištu počele koristiti kada su imale mengu i malo po malo, promijenila im se funkcija.

Tange
Ne one kakve djevojke nose danas, već malo drugačiji modeli. Nosili su ih muškarci u Egiptu, Grčkoj, na Kreti i to još davno davno. 1800-tih godina su opet postale popularne i opet među muškarcima koji su ih koristili u sportu. Bile su to malo drugačije verzije tangi, ali im je bila uloga da im zaštite međunožje od udaraca loptica i drugih igrača.

Uggsice
Uggs čizme su originalno bile kreirane u Australiji za surfere, da im ugrije noge kada izađu iz vode. Kada su se počele proizvoditi u Americi i Velikoj Britaniji, počela im se mijenjati funkcija i postale su zimska obuća za djevojke.

Visoke čarape
Ako pogledaš fotke aristokrata iz prošlosti, vidjet ćeš da su nosili visoke čarape i to u razno raznim bojama. Oni koji su nosili visoke čarape u šarenim bojama su time pokazivali da su viša klasa. Žene su tada nosile haljine.

Crop topovi
Prije nego što su djevojke počele nositi crop topove, nosili su ih dečki, za koje je ovaj komad odjeće i bio zapravo kreiran. Bili su napravljeni za bodybuildere. Njima je smetala obična duga majica, a pošto u teretani ne mogu biti bez majice, počeli su rezati obične majice i pretvarali ih u crop topove.

Uske traperice
Traperice su originalno bile muška odjeća, a nosili su ih rudari. Trebala im je neka odjeća koja se neće brzo strgati i tako su počeli nositi traperice. Tada su se na početku nosili slim modeli s visokim strukom.

Ružičasta odjeća
Dečki su nosili ružičasto, a djevojke plavo. Danas je situacija obrnuta. Dečki su nosili ružičasto jer se ta boja smatrala moćnijom, pošto više upada u oči nego plava. S druge strane, plava se smatrala ljepšom pa je tako postala boja za djevojke.

ženske stvari kreirane za dečke muške stvari originalno povijest danas nose cure prije nosili muški

Još vijesti