Kistovi za šminkanje i stvari iz torbice

Mislimo da se možemo provući s čišćenjem ovih stvari i zato to odgađamo u nedogled. U realnosti, trebalo bi nam jako malo vremena da očistimo svaku od njih, a to bi bilo i dobro za nas.

Iznenadila bi se kada bi saznala koliko bakterija ili naslaga prljavštine ima na nekim predmetima koje koristiš svakodnevno. Mislimo da nije toliko bitno prati ih i zato taj korak redovito preskačemo. Primjerice, kistovi za šminkanje! Kada si ih zadnji put oprala? Oni bi se trebali redovito čistiti, pogotovo ako si netko tko ima problematičnu kožu. Kada ih ne pereš redovito, sa svakim šminkanjem iznova i iznova vraćaš bakterije natrag na kožu i na taj se način sabotiraš da ti lice ne može biti čisto i zdravo. I to nije jedini predmet koji redovito koristiš, a ne pereš ga onoliko koliko često treba. S obzirom da nam dolazi proljeće, godišnje doba koje je poznato i po velikom proljetnom čišćenju, vrijeme je i da očistimo sve ove stvari.

1.Torbicu
Izvaditi sve stvari iz torbice i očistiti ju nije nešto što itko od nas radi redovito. Ili ikada. Jedno je istraživanje pokazalo da ženska torbica ima više bakterija od WC školjke. Pa si ti sada misli! Ako imaš kožnu torbicu, prebriši ju vlažnim maramicama, ali ako je platnena, možeš ju oprati na ruke s deterdžentom za pranje rublja – nije baš svaku pametno bacati u vešmašinu. Istresi iz nje sve mrvice i prebriši ju iznutra i izvana.

2.Češljeve i četke
Vjerojatno si već milijun puta vidjela podsjetnike da češljeve i četke treba redovito prati, ali sigurno to ne radiš baš tako često. Sada je vrijeme da i to napraviš. Ima hrpa tutoriala koji pokazuju kako ih oprati. Treba izvući sve ostatke kose iz njih, namočiti ih u toplu vodu sa šamponom, malo ostaviti, oribati i osušiti.

Tenisice Kako očistiti stare bijele tenisice da izgledaju kao nove – jedna cura ima metodu koja radi savršeno

3.Kistove i spužvice za šminkanje
Kao što smo i ranije spomenuli, ovo je nešto što treba prati redovito ako se šminkaš svaki dan. Treba ti samo tekući sapun s kojim ćeš ih dobro istrljati. Vidjet ćeš kakva će voda izlaziti.

4.Maskicu za mobitel
Mobitel sigurno stavljaš posvuda! Znaš li koliko se bakterija na njemu nakupi, a kasnije ga onda naslanjaš na lice? Držiš na jastuku? Najlakši način za očistiti mobitel i maskicu je da ih prebrišeš s dezinfekcijskim maramicama. Vidjet ćeš i koliko ti se prljavštine nakupilo kod otvora za slušalice ili punjač u maskici.

5.Tipkovnicu od laptopa ili kompa
Kada smo kod tehnologije, još jedna stvar koju trebaš očistiti je i tipkovnica. Tu se nakupi svega, možda ti je i između tipki popadalo hrane i tko zna čega sve ne. Obriši ju s vlažnim maramicama za čišćenje, a uz pomoć štapića za uši s vaticom očisti i dio između tipki.

6.Bočicu za vodu
Iako u njoj držiš samo vodu, bočicu treba dobro oprati. Postoje posebne četke s dugačkom drškom koje se mogu ugurati u bočicu i koje će ju iznutra cijelom dužinom dobro oprati. Ukoliko stalno piješ iz bočice i non stop ju imaš sa sobom, ovo je obavezno. Takve se bočice često ne smiju stavljati u perilicu posuđa, ali ako tvoja smije, onda tek nemaš izgovora za očistiti ju malo češće nego do sada.

7.Deke i posteljinu
Posteljinu treba mijenjati redovito, a pogotovo jastučnice. Nemoj da prođe mjesec dana, a da ju nisi niti jednom promijenila. Dobro je i iskoristiti tople dane koji dolaze i oprati deke koje koristiš. Na njima se sakupi toliko prljavštine! Ne izgleda zamazano, ali je.

8.Jakne
Kada završi zima i više nećeš nositi zimske jakne, trebalo bi ih odnesti na kemijsko čišćenje da budu spremne za sljedeću zimu. Ni na njima se možda ne vidi koliko su zamazane, ali sjeti se samo gdje si sve stavljala jaknu zadnjih par mjeseci. Tek kada ih očistiš, vidjet ćeš razliku prije i poslije.

Soba u jesenskom štihu Plan za održavanje sobe čistom i urednom: Što raditi svaki dan, što jednom tjedno, a što jednom mjesečno?

9.Naušnice od bižuterije
Ukoliko nosiš naušnice od bižuterije, sjeti se nekada očistiti i njih. Bilo bi dobro očistiti i naušnice od drugih materijala, ali bižuterija može izgledati baš loše ako se ne čisti redovito. Mogu se na njima, a pogotovo na čepiću nakupiti prljavštine. Izvadi ih sve iz uši i napravi čišćenje.

Čišćenje ženske stvari pune bakterija ne čistimo redovito cure proljetno čišćenje trebaš češće čistiti

Još vijesti