Fenella Fox

Fenella Fox mjesecima je bila prikovana za krevet. Od potpuno zdrave djevojke, odjednom su je jaka vrtoglavica i problemi s ravnotežom bacili u invalidska kolica.

No što je uzrok takvome stanju? Za britanski The Mirror, Fenella je otkrila kako je od jutra do večeri buljila u ekran mobitela i beskrajno skrolala. Ona je influencerica i model koji je na Instagramu uspjela prikupiti 156 tisuća pratitelja, a ima otvoren račun i na OnlyFansu pa je bila vrlo angažirana oko toga.

 

 

No početkom 2021. ovoj su se 29-godišnjakinji počele javljati glavobolje i bolovi u vratu koji su se postepeno pojačavali. Krenule su vrtoglavice, mučnine i Fenella samo odjednom više nije mogla na svoje noge.

U to je vrijeme zvijezda društvenih mreža živjela u Portugalu, gdje su liječnici bili poprilično zbunjeni njezinim problemima. Kako su simptomi postali sve gori, Fenella nije imala druge opcije nego vratiti se svojim roditeljima u Ujedinjeno Kraljevstvo, jer se sama o sebi više nije mogla brinuti.

Dane je provodila u krevetu, a kad je trebalo izaći iz njega, to više nije mogla bez invalidskih kolica. Toliko je imala ozbiljan problem s održavanjem ravnoteže.
Dok je ležala u krevetu, dane je svejedno provodila na svojem mobitelu i to po 14 sati dnevno, beskrajno skrolajući po društvenim mrežama, ne shvaćajući da je to pravi uzrok njezina problema.

 

 

Liječnici u Velikoj Britaniji bili su zbunjeni ovom bolešću, no onda je Fenellin otac pronašao članke o kibernetičkoj bolesti ili tzv. „digitalnoj vrtoglavici“. Kibernetička bolest je posljedica zamora pred ekranom, a simptomi su upravo mučnina, vrtoglavica i problemi s ravnotežom.

Kad je Fenella to vidjela, odlučila je riješiti se svoje ovisnosti o telefonu i vrijeme provedeno na njemu svesti na minimum. Odjednom joj se stanje poboljšalo. Iako ova djevojka ima prihode od 15 tisuća dolara od OnlyFansa i prihode od influencinga na Instagramu, odlučila je ipak odabrati svoje zdravlje ispred zarade.

Ona i dalje objavljuje postove na Instagramu, ali kako je otkrila u intervjuu, više to ne čini toliko često. Jednostavno, čim se uhvati da malo dulje gleda u ekran, odmah joj bude loše i simptomi joj se brzo vraćaju.

 

kibernetička bolest digitalna vrtoglavica Fenella Fox u invalidskim kolicima zbog mobitela Ovisnost o društvenim mrežama ovisnost o mobitelu cura završila u kolicima

Još vijesti