Srednjoškolci

U čemu se u srednju školu smije dolaziti, a što baš i nije primjereno? Rekli bismo da to ovisi od škole do škole i od grada do grada jer čini se da vrijeme različita pravila. Ovi su srednjoškolci imali problema zbog odjeće koju drugi normalno nose na nastavu.

Postoji li u tvojoj školi pravilo o odijevanju i je li određeno u čemu se smije/ne smije dolaziti u školu? Neke srednje škole kao da nemaju nikakva pravila i učenici mogu dolaziti u čemu god žele, a neke srednje imaju pravila i ako ih se ne poštuje, možeš biti poslana doma ili završiti kod pedagoga. Nekada sve ovisi samo i o profesori kojeg imaš taj dan i kojeg može smetati tvoja odjeća.

Maturalna večer na filmu Filmovi u kojima je maturalna večer jedna od glavnih scena: Ovih 9 će te ubaciti u mood za maturalnu

Jedna se mama požalila u Facebook grupi „Mame Splitsko-dalmatinske županije“ jer su njena djeca završila kod pedagoga zbog trenirke, piše Slobodna Dalmacija. Pitala je ima li škola zakonsko pravo da zabrani trenirke jer joj nije jasno zašto su djeca završila kod pedagoga zbog trenirke. Naravno, u komentarima su joj stigli različiti odgovori.

Neke su mame rekle da se ni kada su one bile mlade nije smjelo dolaziti u školi u trenirkama i da je to normalna stvar, a druge su se čudile jer ne vide gdje je problem i zašto se neki učitelji uopće s tim zamaraju. Nije da trenirke otkrivaju previše ili da su kontroverzne. Izgleda da sve ovisi od škole do škole. Srednje uglavnom nemaju određena pravila odijevanja koja se strogo provode ili ako ih i imaju, učenici niti ne znaju da postoje, ali neki tvrde da se podrazumijeva da se u školu neće dolaziti u trenirkama ili super kratkim hlačama ili otkrivenog trbuha ili grudi.

Pušenje marihuane Istraživanje u Hrvatskoj pokazalo u kojem razredu srednje škole su mladi prvi puta zapalili joint

Uglavnom je pravilo da se treba dolaziti uredno i primjereno odjeven, a što to točno znači, ovisi drugačije za svaku školu. Pravilnike škola sigurno niti jedan učenik ne čita, ali ako baciš oko na pravilnik svoje škole, vjerojatno i u njemu postoji točka koja se odnosi na pravila odijevanja.

Ima li vaša srednja pravila odijevanja kojih se morate držati?

Ukupno glasova:

srednjoškolci srednja škola Hrvatska trenirke problem pedagog odijevanje Škola primjereno neprimjereno

Još vijesti