Maturalna večer na filmu

Dolaze maturalne večeri. U nekim su dijelovima Hrvatske možda već i krenule, a u nekima je za sada još uvijek samo priprema i potraga za haljinom. Da se ubaciš u mood donosimo ti listu teen filmova u kojima likovi također idu na maturalnu.

Nije samo da je maturalna večer u ovim filmovima sporedna stvar, već jedna od glavnih. Iako je najčešće ona tek na kraju, cijeli film vodi do toga i tu se zapravo dogodi rasplet. Definitivno su maturalne u svim ovim filmovima bile jedna od glavnih scena. Ako se i ti ove godine spremaš za maturalnu, onda su ovi filmovi idealni za mjesece prije tog velikog događaja. Naravno, kod nas maturalna večer izgleda potpuno drugačije nego u američkim filmovima, ali svejedno, ovi će te filmovi ubaciti u mood za maturalnu i da joj se još više veseliš. Izdvajamo ti 9 naslova.

1.10 Things I Hate About You

Klasičan romantični film koji ako još uvijek nisi pogledala – što čekaš? A ako i jesi – nije naodmet pogledati ga još jednom. Toliko je dobar.

2.Carrie

Na listi je i jedan horor, ali mora biti tu kada se priča o filmovima s temom maturalne večeri. Ima starija verzija filma i novija iz 2013. godine, a svakako ti preporučujemo da gledaš onu stariju, originalnu, verziju. Puno je bolja!

3.A Cinderella Story

Ovdje nije u fokusu maturalna večer, već srednjoškolska svečanost povodom proslave Halloweena. No, izgleda kao tipična maturalna večer sa svečanom oblekom, dekoracijama, plesom i svim ostalim dodacima. A i film je toliko sladak!

Sumrak i Ljepotica i zvijer Nisu im sjeli: Ljudi otkrivaju za koje su likove iz filmova po njihovom mišljenju izabrani pogrešni glumci

4.He's All That/ She's All That

Hoćeš li prvu ili drugu verziju – ovisi o tebi. Radi se o vrlo sličnom filmu. Originalni je „She's All That“, a prije dvije godine izašao je i „He's All That“. Priča je zapravo ista, a samo je razlika u tome da je u jednom djevojka glavna, a u drugom dečko, kao što sam naziv filma i kaže.

5.Never Been Kissed

Romantična komedija za sve naše romantične čitateljice! Novinarka se upisuje u srednju školu kao dio istraživanja za svoju novu priču.

6.Senior Year

Komedija s Rebel Wilson u glavnoj ulozi. Ako ti je ona smiješna, bit će ti dobar i ovaj film. U fokusu priče je 37-godišnja žena koja je kao maturantica pala u komu i tek se sada probudila. Spremna je završiti srednju i ostvariti svoj veliki san, a to je da postane maturalna kraljica.

7.High School Musical 3: Senior Year

Vikend može biti idealno vrijeme da napraviš High School Musical maraton. Posebno stavljamo na listu treći nastavak jer su tu likovi maturanti, kraj je škole, a to znači i maturalna večer.

To All The Boys Stvari koje su normalne u filmovima, a čudne u stvarnom životu – 22 njih koje ne bi nikada radili

8.Twilight

I u „Sumraku“ je maturalna! Nije toliko u fokusu kao u drugim filmovima, ali gledamo likove kako se i spremaju za nju, kupuju haljine i na kraju i idu na maturalnu - a tu je i ples Edwarda i Belle u sjenici i priznanje da želi postati kao on.

9.Footloose

I još jedan film koji ima stariju i noviju verziju. Kada film ima stariju i noviju verziju, uvijek je starija ona koja je većini bolja. S druge strane, ako voliš gledati novije filmove, onda znaš koji ćeš izabrati. Vjerojatno ti je „Footloose“ poznat, a ako nije, baci oko na trailer.

Filmovi lista filmova Maturalna večer filmovi s maturalnom večeri teen filmovi što gledati prijedlozi filmova srednjoškolci srednjoškolski filmovi

Još vijesti