Scena iz filma

Generacija Z proziva milenijalce i starije generacije na TikToku zbog korištenje jedne boje kod uređenja domova. Riječ je o sivoj boji, koja je dobila naziv još i „milenijska siva“.

Nekoć popularni trend izazvao je svojevrsno ismijavanje mladih na TikToku, koji preferiraju svijetle boje, šarenilo pa čak i maksimalističke dekoracije, što je sve u suprotnosti s tamnim i jednobojnim trendovima uređenja domova.

@joellefaery oops #millenialgrey #millenialgray ♬ Flowers - Miley Cyrus

Jedna je TikTokerica napisala kako je bila „žrtva tisućljetnog sivila i nesigurnosti da bude ono što jest“. Dok je pokazala kako je unijela boje u svoje domove, pozvala je ljude da se ne boje kombinirati nijanse i u potpunosti se izraziti.

@deeeeeejjjjjjj #greenscreen #millennialgrey #decor #eclecticdecor #bohemiandecor #bohodecor #foryoupage #fyp #decordiy ♬ PPP - Beach House

Nekada se siva boja smatrala možda i najboljim izborom za uređenje interijera, jer se dobro slagala s raznim nijansama i mogla se koristiti u svim prostorijama. No, ono što je nekad bilo hit, danas je totalni out.

Jedan je dizajner interijera čak i preporučio da izbjegnete sivu boju u svom domu.

„Konačno je prepoznajemo kao hladnu i turobnu boju, kakva je o oduvijek bila. Dočarava najgore vrste slika i prizora: zatvore, golubove, kišne oblake i gmazove“, rekao je Loren Kreiss u svojoj TikTok objavi. 

Zašto generacija Z obožava šarenilo u domovima? Postoji više teorija, a neke od njih su zato što ih to podsjeća na toplinu bakinog doma i druženje s rođacima. 

 

@rainden23 #genZ bring on the color! I’m so done with #millenialgrey and #sadbeige #genx #xennial #eldermillenial #greenscreen ♬ As It Was - PREP

 

Dakle, ako u vašoj sobi prevladavaju sivi tonovi, žao nam je, ali prema TikTokerima – pomalo ste staromodni. Možda ne možete mijenjati namještaj, ali uvijek možete unijeti neke šarene detalje, poput jastuka, slika ili možete čak prebojati zidove, kako biste unijeli malo života i šarenila u vaš prostor.

 

 

 

siva boja Uređenje doma interijer dekoracija doma Staromodno

Još vijesti