Djevojka na mobitelu

Većinom svi danas imamo isključene zvukove na mobitelima kako nas nitko ne bi uznemiravao. Ne samo to, već ga isključujemo kako se nikome ni ne bi javljali jer danas svi gube naviku razgovaranja preko mobitela jer odabiru alternativu dopisivanja.

Svi često govore da moraju isključiti zvuk na svojem mobitelu kako bi bili potpuno u miru i kako ih nitko tako ne bi uznemiravao. Iako svi mislimo da je to najjednostavniji način riješiti se obaveza i poruka, ipak nije. Mengqi Liao je znanstvenica sa Sveučilišta u Pennsylvaniji koja je provela istraživanje upravo na temu isključivanja zvuka na mobitelima i navikama koje dolaze uz to. Svi mislimo da ćemo na taj način pobjeći od obaveza, biti manje na mobitelu i samim tim smanjiti stres jer nas nitko neće uznemiravati zbog ugašenog zvuka. No, to ipak nije tako, kako je pokazalo istraživanje 'Zvuk tišine: Smanjuje li isključivanje zvuka obavijesti upotrebu telefona?'.

via GIPHY

 

Kako navode rezultati, isključivanjem zvuka obavijesti na mobitelu nas samo još više tjera da češće provjeravamo obavijesti na mobitelu zbog straha da nas netko u međuvremenu nije zvao ako je u pitanju neka hitna situacija. Tako da smo zbog toga još češće na mobitelu, a to izaziva još veći stres i strah jer se uvijek bojimo tog hitnog poziva ukoliko nas je netko zaista trebao.

Slika nije pronađena Istraživanje je pokazalo: Koliko je seksa u vezi previše, a koliko taman?

Tako da isključivanje zvuka obavijesti možda nije tako olakšanje i bijeg od obaveza kako smo mislili da je jer u podsvijesti se uvijek bojimo toga da će nas netko nešto trebati tako da je bolje imati upaljen zvuk pa tada barem nećeš razmišljati je li se dogodio neki hitan poziv ili poruka koju si možda propustila.

Pušenje marihuane Istraživanje u Hrvatskoj pokazalo u kojem razredu srednje škole su mladi prvi puta zapalili joint

Dečki Hrvatski grad je rekorder po visini srednjoškolaca – proglašeni su najvišima na svijetu!

mobitel zvuk obavijesti isključen mobitel isključen zvuk Istraživanje ovisnost

Još vijesti