Cura brije noge britvicom

Neke od ovih mitova slušamo od ranog djetinjstva. U pitanju su mitovi koji su stari puno godina, a ljudi ih prenose s generacije na generaciju i zaista vjeruju u njih – do sada smo vjerovali i mi.

Ljudsko tijelo i ljudski organizam je pravi fenomen sam za sebe. Bez obzira na to, neki mitovi o ljudskom tijelu su ipak izmišljeni, a postali su toliko popularni da su čak neki znanstvenici išli proučavat i radit istraživanja o njima kako bi vidjeli je li nečija izmišljotina uistinu istinita. Iako su se neki mitovi kroz ta istraživanja pokazali kao istiniti, ovih 11 su ipak totalna laž u koju ne bismo trebali vjerovati.

1.Pucketanje prstiju dovodi do artritisa
Ako pucketaš zglobove prstiju, sigurno ti je barem jednom netko rekao da ćeš dobiti artritis. Znanstvenici kažu da pucketanje prstiju ne povećava rizik da ćeš dobiti artritis, iako to pucketanje može uzrokovati određene ozljede.

2.Jedenje prije spavanja povećava kilograme
Ovaj mit može biti istinit ako si već večerala, pa si nakon večere išla ponovo nešto prigristi. No, on nije u potpunosti točan jer to ne znači da ne smiješ jesti ništa prije spavanja. Bitnije je da si svjesna koliko pojedeš, količinski, nego kada, da bi održavala zdravu težinu.

via GIPHY

3.Čokolada je najveći razlog zašto imaš prištiće
Nije čokolada jedini razlog zbog kojeg dobivaš prištiće. Ona se često povezuje s masnom kožom nakon koje izbijaju prištići, ali ne postoje neki znanstveni dokazi koji upućuju na to da je upravo čokolada ta zbog čega dobivaš prištiće.

4.Zbog stalnog brijanja će ti dlake brže rasti
Dlake ti neće brže rasti zbog brijanja s britvicom. To ti se čini zato jer dlake nakon brijanja britvicom izgledaju tamnije i zaobljenije, a samim time što su tamnije, čini ti se kao da su puno brže izrasle nego prije.

via GIPHY

5.Ako su zubi zdravi onda su izrazito bijeli
To što netko ima bijele zube, ne znači i da su zdravi. No, taj mit su nam djelomično nametnule i reklame jer u svakoj modeli imaju predivne i ekstra bijele zube, kada isprobavaju zubnu pastu. Žutilo na zubima ne znači da su ti zubi nezdravi, naprotiv – taj vanjski žućkasti sloj se zove dentin, a on štiti unutarnji sloj zuba.

Savršena veza Mitovi o savršenim vezama koji nisu istiniti – njih 8 u koje ne bi trebala vjerovati

6.Ne smiješ se previše smijati jer ćeš dobiti bore
Takozvane bore smijalice imaju neki još u mladim danima jer se one ne pojavljuju samo kod starijih osoba. No, nisu uvijek uzrokovane smijanjem, bez obzira što se zovu bore smijalice. One su najčešće uzrokovane manjkom kolagena i elastičnosti u koži.

via GIPHY

7.Zbog štikli nastaju kvrge po stopalima
Kvrge na stopalima ne nastaju zbog štikli. Visoke pete ih mogu dodatno pogoršati, ali ne nastaju od njih već su te kvržice u većini slučajeva genetski uzrokovane. Zato provjeri imaju li ih baka ili mama na istom mjestu jer će ti to onda tek potvrditi da je ovaj mit neistinit!

8.Organizam se mora svakodnevno detoksirati
Danas je pojam detox jako popularan, kao i detoksikacija tijela, organizma, lica itd.. Iako je dobro očistiti tijelo s vremena na vrijeme, to se ne smije raditi svaki dan. Naše tijelo se čisti samo od sebe, zato joj nije potrebno čišćenje od strane ovih pripravaka na svakodnevnoj razini. Osim toga, pretjerani unos tih proizvoda može biti i štetan za zdravlje.

via GIPHY

9.Hrkanje je potpuno normalno
Hrkanje ipak i nije tako normalno kao što smo svi mislili. Osoba koja hrče vjerojatno ima problema sa sinusima i generalno s nosnim dišnim putevima. To se onda izražava u obliku hrkanja, ali hrkanje samo pokazuje da ta osoba ima problem s disanjem koji bi se morao riješiti.

Kontracepcijske pilules Mitovi o kontracepcijskim pilulama: Je li istina da ćeš se od njih udebljati i da 100% štite tijekom seksa?

10.Svatko od nas ima jedinstven otisak prsta
Ovaj mit je bio točan nekada, ali više baš i nije. Kada malo bolje razmislimo, teško je da svaka osoba od milijarde nas na cijelom svijetu ima jedinstven otisak prsta. Zapravo i ima, ali su među nekima razlika gotovo pa nikakve tako da taj jedinstven otisak uopće više nema smisla s obzirom na velike sličnosti.

via GIPHY

11.Nakon što progutamo žvaku ona ostaje u nama 7 godina
Žvakaću gumu nije lako probaviti. No, isto tako nije istina da ona u našem želucu ostaje po 7 godina. Iako su teško probavljive, nakon nekog vremena se ipak nekako probave, ali to definitivno ne traje 7 godina. Bez obzira na to, žvakaću bi bilo bolje ispljunuti, a ne gutati.

Slika nije pronađena Najčešće laži koje će ti drugi reći o fakultetu i studiranju: 5 stvari koje nikako nisu istina

mitovi zanimljivosti mitovi o tijelu gutanje žvake pucketanje prstiju

Još vijesti