Slika nije pronađena

Neke će ti se pojaviti i prije menge, a neke za vrijeme, ali sve će ti ove misli biti itekako dobro poznate jer jako ih puno cura ima one dane u mjesecu. Neće ti se pojavljivati baš možda svaki put, ali onda kada se pojave, totalno si izvan sebe.

Kada dođu oni dani u mjesecu kada imaš mengu, nije neobično da se nekada ponašaš kao da nisi baš sva svoja. Hormoni ti divljaju i puno cura će tada imati promjene raspoloženja, ludu potrebu za čokoladom ili će pasti u depru. Ali još je nešto svima nama tada zajedničko, a to je da nam se u glavi počnu pojavljivati neke paranoične misli. Neke od ovih, ako ne i sve, bit će ti itekako dobro poznate.

1.O ne, trudna sam

Iako ti menga kasni jedan dan, što nije ništa neobično, ali ako si seksualno aktivna, ovo je prva pomisao koja će ti proći glavom. I onda kreće panika. Čak i ako nisi imala seks i samo ste se ti i dečko malo strastvenije ljubili, mozak će ti početi zamišljati sve moguće i nemoguće scenarije kako si ipak mogla ostati trudna od toga.

2.Svako malo pitaš frendicu vidi li ti se kakva mrlja na hlačama

Uvijek mislimo da nam se nešto vidi na odjeći iako su šanse da se to stvarno i dogodi jako male. Pa ipak, dovoljno je da ti se ovo dogodi jednom u životu ili da se dogodi tvojoj frendici i bit ćeš paranoična. Pogotovo kada nosimo neku svjetlu odjeću. Pogledavanje iza je tik koji nam se razvije one dane u mjesecu.

3.Bojiš se ustati sa stolca jer misliš da je ostao kakav trag

Osim što se bojimo da će nam procuriti menga na odjeću, ako sjednemo na neku svjetlu fotelju ili stolac, pojavit će se i misao da je možda procurila i na to. Bojat ćemo se i ustati – jer što ako stvarno je?

4.Par dana prije nego ti treba doći menga, stalno si u panici da je došla i trčiš na wc

Kada znaš da ti treba doći, odjednom 10 puta dnevno imaš osjećaj da je to to i da ti je došla, a ti se nisi pripremila i stavila uložak. I tako tko zna koliko puta trčiš na wc provjeriti je li stvarno došla – i najčešće nije.

5.Baš kada misliš da je gotova, makneš uložak, a sljedeći dan, opet je tu

Smirila se, misliš da je gotova za ovaj mjesec, i onda odjednom opet krene i to prilično jako. Uvijek kao da napravi malu pauzu i onda za kraj još jednom te podsjeti da je tu i da se ne možeš opustiti. Ili si maknula uložak u potpunosti ili si stavila neki puno manji kada te odluči iznenaditi.

6.Ako spavaš bilo gdje osim u svom krevetu, bojiš se i pomaknuti da slučajno ne umrljaš plahtu

Ako se slučajno pogodi da baš tada spavaš negdje drugdje, nisi jedina koju hvata ovakva paranoja. Bojimo se i pomaknuti tijekom noći, a pogotovo okrenuti na leđa.

7.Tijekom ljeta kada se ideš kupati dok imaš mengu, stalno pogledavaš oko sebe u vodi da nije procurilo

Iako nema šanse da se ovo dogodi, jer kada uđeš u vodu, zbog pritiska, menga ti neće procuriti, ali svejedno je panika tu. Već se vidiš u situaciji da plivaš, a oko tebe voda odjednom postaje crvena. Užas!

Pogledajte još:

Situacije kroz koje prolazi svaka cura dok ima mengu: 13 njih za koje neki možda misle da su sramotne

Djevojci menga kasni toliko dugo da se možda više ni ne sjeća kako ju je imati, a nije trudna

Koliko dečki stvarno znaju o menstruaciji i je li im neugodna ta tema?

cure paranoične misli menstruacija menga

Još vijesti