Učenici OIGŠ srednje škole

Svi koji uporno govore da su mladi danas bezobrazniji i nepristojniji – ova snimka dokazuje suprotno. Mlađe generacije itekako imaju dobro srce, a dečki jedne srednje škole iz Zagreba oduševili su nas lijepom gestom.

Obrtnička i industrijska građevinska škola iz Zagreba morala se pohvaliti svojim učenicima – i neka je, jer ovakve geste uvijek zaslužuju pohvalu. Pokazali su da mladi nisu toliko nepristojni koliko nekada budu osuđivani da jesu. Ovi su dečki učinili svoju školu ponosnom. Kada je jednom vozaču kombija nasred ceste puknulo uže koje je držalo stvari koje prenosi, učenici su bili na malom odmoru, sve vidjeli i otrčali pomoći. Organizirali su se brzinom munje i pomogli vozaču. On im je htio platiti, ali dečki su odbili, zbog čega je ova gesta ispala samo još i ljepša.

Prenosimo cijelu objavu škole: „Imamo najbolju djecu u gradu! Vozaču je na Aveniji Većeslava Holjevca puknulo uže koje je pridržavalo materijal na kombiju i sve se rasulo po cesti. Za to vrijeme naši su dečki iz 3. A bili na malom odmoru i čim su vidjeli što se dogodilo priskočili su pomoći, iznijeli su trokut, da spriječe nesreću u prometu, i sve su pomogli utovariti natrag. Vozač im je htio dati novce, platiti im rad, no oni su to odbili jer su smatrali da je to humani čin i da nije u redu uzeti novce za nešto što bi svi trebali napraviti kad vidimo da je netko u nevolji. Dečki ponosni smo na vas“. Što reći osim, bravo dečki!

srednja škola Zagreb Učenici OIGŠ lijepa gesta

Još vijesti