Slika nije pronađena

Srednja škola iz Varaždina odlučila je pokrenuti učeničku televiziju kao dio projekta Modernizacije školskih kurikuluma, a s radom počinje krajem ovog mjeseca.

Elektrostrojarska škola je uistinu posebna jer je to prva škola koja će učenicima omogućiti produkciju vlastitog tv sadržaja. Projekt učeničke televizije je jako velik te će biti neka vrsta moderne prakse za sve medijske tehničare.

Profesor koji stoji iza ovog projekta je Tibor Bun, a on kaže kako će učenici biti uključeni u koncept svih emisija koje će se emitirati, u snimanje, rad na terenu te u montažu. Krajem ovog mjeseca projekt će biti potpuno gotov, a u sklopu televizije će se nalaziti i internetski portal.

`Učenici će stvarati svoje emisije i predlagati teme. Sudjelovat će u cijelom procesu proizvodnje medijskog sadržaja te će moći raditi emisije kakve god žele – od edukativnih pa do zabavnih.`
rekao je profesor Bun. Profesor kaže da nažalost samo maturanti ne sudjeluju u projektu, a učenička televizija će biti u sklopu neke lokalne televizije, najvjerojatnije varaždinske.

Možemo samo reći da je vrlo pohvalno to što su profesor Bun i učenici napravili jer praksa je vrlo bitna, a i toga su se dosjetili jedini u Hrvatskoj.


Foto: Facebook/ess.hr

I.P.

Pročitajte još:

Hrvatske učenice koje pohađaju `muške škole`: `S dečkima se slažemo bolje nego s curama`

Najoriginalnija učionica u Hrvatskoj motivirat će svakog učenika

Hrvatski učenici misle da su profesori krivi što ne znaju riješiti zadaću

učenička televizija elektrostrojarska škola Varaždin Učenici

Još vijesti