Brineta, plavuša i crvenokosa

Jedna je frizerka iz Kanade eksperimentirala sa svojom kosom i na glavi uspjela isprobati apsolutno sve boje, a donijela je i zaključak o tome kako vas dečki prema boji kose mogu drugačije i tretirati.

Sarah, koja se na TikToku pojavljuje pod korisničkim imenom @sarahelizxbeth, podijelila je tu teoriju u videu koji ima više od 2,4 milijuna pregleda.

Možda ste čule izreku kako se plavuše najbolje zabavljaju. E pa to je potvrdila i Sarah.

„Kad sam bila plavuša, dobivala sam najviše muške pažnje“, rekla je, ali i nadodala kako je u svemu postojala jedna kvaka, jer su joj tada prilazili „najmanje kvalitetni muškarci“. Nazvala ih je ružnim imenom, kazala kako su mislili da je mogu iskoristiti, očito vođeni onim stereotipom o smanjenom kvocijentu inteligencije kod plavuša.

Nakon faze plave boje kose, postala je brineta. Kaže kako je i tada dobivala muške pažnje, ali opet – ni blizu onoliko koliko kao plavuša.

 

@sarahelizxbeth #stitch with @Tori Stevens ♬ Supermodel - SZA

 

Eksperimentirala je i s šarenom bojom kose, ali je zaključila kako dečke takva boja kose uopće ne zanima.

U konačnici se odlučila za crvenu i donijela svoj zaključak. Rekla je kako ne dobiva pažnju od muškaraca kao kad je bila plavuša, ali da dobiva više pažnje nego brineta. Naime, Sarah smatra da crvena boja kose generalno privlači više pozornosti od smeđe. No ključno je to što je kao crvenokosa upoznala dečke koji su bili ozbiljniji i kvalitetniji karakteri.

„Svi muškarci koje sam upoznala sam crvenom bojom kose su bili besprijekorni. Upoznala sam i ljubav svog života s ovom bojom kose“ objasnila je ona.

Ispod njezine objave na TikToku nanizali su se komentari djevojaka koje su se složile s njom. Od plavuša, koje priznaju da ih muškarci tretiraju lošije samo zato što su plave, do riđokosih koje su se složile da im je ljubavni život procvao otkad su se prebacile na tu boju kose. 

Je li stvarno moguće da će vas dečki drugačije tretirati ovisno o boji kose? Nisu se baš svi složili s tom tezom.

Ako imaš dobru energjiu, vjeruj mi, nije bitna tvoja boja kose“, napisao je jedan korisnik TikToka.

 

 

 

crvena boja kose plavusa stereotipi o plavušama stereotipi o boji kose boja kose koju deči vole najviše boja kose na koju dečki padaju

Još vijesti