Savršena plava

Jesi li već čula zabludu da plava nekim curama jednostavno ne stoji? To je totalno krivo! Postoji nijansa za svakoga, samo ju treba otkriti. Ako si ikada htjela osvježiti svoju kosu novim plavim tonovima danas je tvoj sretan dan! Uz ovih nekoliko savjeta otkrij svoju idealnu plavu!

Selena Gomez kao plavuša i kao brineta Teško je odlučiti jesu li ljepše kao plavuše ili brinete: 14 zvijezda kojima super stoje obje boje kose

Kako postati savršena plavuša u nekoliko koraka

1. Saznaj je li tvoja koža toplog ili hladnog podtona
To će odrediti koje nijanse plave najbolje odgovaraju tvom tenu. Saznati je prilično lako, jednostavno pogledaj vene na zapešću; ako su većinom plave i ljubičaste, imaš hladni podton, ako su većinom zelene, imaš topli podton, a ako su mješavina oba, imaš neutralni podton i stoga više opcija.
Općenito govoreći, svjetliji tonovi kože s ružičastim podtonom odgovaraju hladnim, nježnim  nijansama poput pepeljaste, bež ili baby plave.
Tamnija ili više žuta/zlatna koža odgovara zlatnim ili medenim nijansama. Pokušaj eksperimentirati s nijansama maslaca, zlatnim ili karamel tonovima.

Podton

2. Razmisli o boji svojih očiju i koliki kontrast želiš
Nježne, višetonske nijanse nadopunjuju svjetlije boje očiju, dok dublje, bogatije plave nijanse laskaju tamnijim očima.

3. Pripremi se za održavanje boje
Potrebni su redoviti posjeti frizeru za potpuno platinastu plavu kosu. Zapamti, ako nisi spremna uložiti u održavanje, bolje da malo pričekaš.

via GIPHY

 4. Pogledaj stanje svoje kose
Boja će uvijek biti dobra samo onoliko koliko je dobro stanje kose. Važno je koristiti šampone i regeneratore posebno dizajnirane za obojanu kosu.

Teddy Bear blonde Boja kose nazvana „plišani medvjedić“ je sve traženija u frizerskim salonima - kakva je to boja?

Kako da održavanje plave prođe bezbolno?

1. Izmjenjuj šampon i regenerator 
Šampon i regenerator su prvi koraci njege, zato biraj oprezno! Preporuka je koristiti šampone bogate hranjivim tvarima i bez sulfata.

2. Koristi ljubičasti šampon
Za očuvanje boje kose, posebno ako je podložna nepoželjnom žutljenju, ljubičasti šampon može biti koristan. Preporučuje se upotreba svakih nekoliko pranja kako bi se očuvala boja. Dobra opcija su La Croa Silver shine ili L'oreal Elseve Purple Shampoo

Outfit za ljeto Boje odjeće koje će izgledati odlično na curama s plavom kosom

3. Spavaj na svilenoj jastučnici
Svilena jastučnica pomaže očuvanju kose i sprječava lomljenje. Ova investicija poboljšava trajnost frizure i smanjuje pucanje krajeva.

4. Koristi svilene gumice za kosu
Svilene gumice su nježnije od običnih elastičnih i smanjuju trenje, što rezultira manjim oštećenjima kose.

5. Budi nježna prema svojoj kosi
Priznajmo, ponekad volimo nositi visoki elegantni rep. Međutim, pazi da to ne radiš prečesto! Zatezanje kose, osim što ju lomi, ju čupa iz korijena. Ako baš imaš „bad hair day“ pokušaj s laganom niskom punđom ili opuštenim pletenicama.

 


6. Ne preskači šišanje
Redovito šišanje sprječava oštećenja. Preporuka je šišati se odmah nakon bojanja kose i zatim svaka dva mjeseca

7. Oprezno sa suhim šamponom
Posebno u prva tri tjedna nakon tretmana, kosa je oslabljena, pa je suhi šampon ključan. Preporuka je prati kosu svaka tri do četiri dana i koristiti suhi šampon kao alternativu tradicionalnom šamponu.

Prije svega, konzultiraj se sa svojom frizerkom, razgovarajte o onome što želiš i kako ćete to izvesti. Najbitnije, uživaj u procesu!

plava plavusa savjeti podton

Još vijesti