Učenica

Krenulo je i to doba za maturante. Prijave fakulteta, učenje za maturu i kraj srednjoškolskog obrazovanja. Izašle su prve liste koje pokazuju najpopularnije fakultete i studije među ovogodišnjim maturantima.

Više nema mjesta za izgovore, treba početi razmišljati o državnoj maturi. Ukoliko nakon srednje želiš nastaviti školovanje, sada je ono vrijeme kada se trebaš posebno potruditi, paziti na sve rokove oko prijava i polako početi ponavljati za državnu maturu. Maturanti su studije prijavili, složili su svoje rang liste i stavili na prvo mjesto fakultet koji im je prioritet. Kada se gledaju sve rang liste maturanata, koji je studij najpoželjniji?

Medicinska sestra i pekar Škole i fakulteti s kojima ćeš se lako zaposliti: Objavljeno je kojih zanimanja nedostaje u Hrvatskoj

Agencija za znanost i visoko obrazovanje svake godine objavljuje kakvo je stanje na fakultetima i rang listama maturanata – koji su fakulteti najpoželjniji i gdje se to najviše maturanata želi koje godine upisati. Pogledali smo listu koja je objavljeno i izdvajamo ti popis od 10 fakulteta i redovnih studija koje ove godine najviše maturanata želi upisati. Gledalo se koliko koji studij prima učenika i koliko se ljudi prijavilo, tj. stavilo ga na prvo mjesto. Na ovih će se 10 najviše maturanata boriti za svoje mjesto.

1.Logopedija na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu
2.Filmska i TV režija na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu
3.Psihologija – jednopredmetni na Filozofskom fakultetu u Zagrebu
4.Animirani film i novi mediji na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu
5.Montaža na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu
6.Dizajn na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu
7.Arhitektura i urbanizam na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu
8.Kriminalistika na Visokoj policijskoj školi u Zagrebu
9.Aeronautika – modul vojni pilot na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu
10.Grafički dizajn i vizualne komunikacije na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci

Slika nije pronađena Što sve trebaš uzeti u obzir kod izbora fakulteta? Nemoj zaboraviti razmisliti o ovih 6 stvari

maturanti biranje fakulteta faks studiji najpoželjniji studiji 2023. najviše maturanata želi upisati Agencija za znanost i visoko obrazovanje

Još vijesti