Galerija The Summer I Turned Pretty - 1 The Summer I Turned Pretty - 2 The Summer I Turned Pretty - 3 +2 The Summer I Turned Pretty - 4

Nadamo si da si već pogledala prvu sezonu ove teen serije. „The Summer I Turned Pretty“ je vrlo brzo po izlasku osvojila gledatelje diljem svijeta. U fokusu je ljubav, a osim što nas je zabavila, iz serije možemo izvući i neke korisne lekcije.

Druga sezona dolazi vrlo uskoro i fanovi jedva čekaju! Ako nisi još pogledala prvu sezonu do kraja, pokušat ćemo ti što manje spojlati sadržaj. Priča o prvoj ljubavi, slomljenom srcu i ljetu osvojila je mlade (i one starije) diljem svijeta, a u iščekivanju nove sezone, prisjetit ćemo se prve kroz 8 ljubavnih lekcija koje nas je naučila.

1.Nekada za probleme u vezi niste krivi ni ti ni on, već neki vanjski faktori
Kada ti se dečko ponaša čudno, umjesto da pomisliš da nešto s tobom nije u redu ili da on više nije zainteresiran za tebe, popričaj s njim. Nemoj svako ponašanje pročitati na način na koji misliš da je točan i držati se toga – jer mogla bi biti u krivu. Netko se može ponašati čudno i udaljeno jer ima neke druge probleme o kojima sada možda ne želi pričati, a koji nisu vezani ni za tebe ni za vašu vezu. Nemoj izvlačiti zaključke iz nečijeg ponašanja, već otvoreno pitaj što se događa.

2.Nemoj tjerati ljude od sebe kada prolaziš nešto loše
Ovo vrijedi i za veze i za odnose općenito. Nemoj se udaljavati i tjerati sve od sebe. Tako ti neće biti lakše. Pomaže kada imamo podršku i ljude koji nas vole. Iako možda misliš da si teret tim ljudima, vjeruj da nisi.

Wednesday i Bridgerton Koje su najgledanije Netflixove serije svih vremena? Top 10 najpopularnijih

3.Komunikacija je ključ uspješne veze
Koliko je ovo istina ti može pokazati skoro svaka ljubavna serija pa tako i ova. Problemi nastaju kada odlučimo skrivati stvari, ne govoriti otvoreno što želimo i kako se osjećamo ili što nam smeta. Uvijek je bolje popričati nego pretpostavljati. Komunikacija nekada može spasiti odnos, a nekada ga i stvoriti – kada primjerice otvoreno kažeš nekome da ti se sviđa.

4.Nemoj biti pasivna kada je u pitanju ljubav – pokaži kako se osjećaš i koliko ti je stalo
Ljubav treba i pokazati. I nastaviti pokazivati iznova i iznova. Nije dovoljno samo reći nekome da ti se sviđa. Ako nećeš svojim radnjama poduprti svoje riječi, druga bi strana mogla posumnjati u tvoje osjećaje. Male geste će ti pomoći!

5.Tko te stvarno želi – neće otići bez obzira na sve
Bez obzira što drugi govorili o vama, o tebi ili što ti mislila – kada te neka osoba želi, ako te stvarno ŽELI, ništa joj od toga neće biti razlog da ode. Onaj tko ode, nije mu stvarno ni bilo stalo.

6.Ljubav je nekada strašna i zahtjeva da budeš hrabra
Otkriti svoje osjećaje nije lako i treba nekada puno hrabrosti. Osim toga, kada se zaljubiš u nekoga, pristaješ na rizik i da ti ta osoba možda u budućnosti slomi srce. Zvuči grozno, ali to je realnost. Treba imati hrabrosti za prepustiti se ljubavi. Tek kada budeš spremna za to, možeš doživjeti onu veliku, pravu, ljubav.

Prijatelji Životne lekcije koje možeš pokupiti iz „Prijatelja“: 10 situacija kada su nas kroz smijeh nečemu i naučili

7.Zaslužuješ biti s nekim tko je tvoje sunce
Ne bi trebala biti s nekim samo zato jer je sada ta osoba zainteresirana za tebe ili jer svi kažu da je taj dečko dobar, već bi trebala biti s nekim zbog koga osjećaš leptiriće u trbuhu i u koga si preko glave zaljubljena, s nekim tko je tvoje sunce. Netko tko će kada se pojavi zasjeniti sve ostale ljude, njihova mišljenja i sve loše što ti se događa.

8.Nikada do kraja ne zaboraviš svoju prvu ljubav
Prva je ljubav posebna i koliko se god trudila, nikada ju nećeš zaboraviti. Naučit će te ponešto o odnosima i vezama. Bez obzira na to bila ona dobro ili loše iskustvo, posebna je na svoj način i sjećat ćeš je se za 5, 15 i 55 godina.

ljubavne lekcije serija The Summer I Turned Pretty Teen serija Hit serija naučiti iz serije lekcije iz serije

Još vijesti