Prijatelji

„Prijatelje“ ne gledamo kao edukativnu seriju, ali kada malo bolje razmislimo, Ross, Rachel, Joey, Monica i Chandler su nas naučili i neke životne lekcije. Nisu to napravili možda namjerno, ali ove stvari možemo naučiti od njih.

Nadamo se da ne postoji osoba koja ne zna tko su „Prijatelji“ ili koja nije nikada niti gledala ovu seriju. Iako je sada već prilično stara, svaka ju generacija voli. Svaki od glavnih likova je poseban na svoj način i serija ne bi bila ista da nekoga od njih nema. Osim što nas u svakoj epizodi nasmijavaju i zabavljaju, usput su nas naučili i neke životne lekcije. Ako ih nisi pokupila do sada, kada ih pročitaš u nastavku, vidjet ćeš da si ih zapravo i sama primijetila, samo ih nisi doživjela na taj način. „Prijatelji“ su puni mudrosti i svaki put kada ih gledamo još jednom primijetimo nešto novo što do sada nismo. To je slučaj i s ovim lekcijama.

1.Phoebe nas je naučila da se ne trebamo zamarati oko tuđih mišljenja
Phoebe je posebna, oko toga se svi možemo složiti. Nju nikada nije bilo briga za tuđa mišljenja. Sva je šašava, ali ne dopušta da ju išta smete s njenog puta. Nije ju zamaralo što tko misli o njenom pjevanju. To je bio njen san i nije dopustila da ju tuđa mišljenja poljuljaju.

2.Rachel nam je pokazala da ne trebamo u mladosti već znati što želimo od života
Ne znaš što želiš od života i gdje želiš ići, što želiš biti ili kako želiš da ti život izgleda? To je u redu. Rachel je trebala imati totalno drugačiji život pa je ispalo da to ipak nije za nju. Prvo se trebala mlada udati, onda je konobarila, a na kraju je tek pronašla svoj posao iz snova u modnoj industriji. Sve će se posložiti, kao što je i njoj.

Slika nije pronađena Serija „Prijatelji“ i njene nelogičnosti: 11 situacija u seriji koje jednostavno nemaju smisla

3.Ross i Rachel su nam pokazali koliko je komunikacija u vezi bitna
Komunikacija je osnova veze. Moraš s dečkom otvoreno komunicirati. Ako ti nešto nije okej, trebaš to reći, ili ako ti nešto nije jasno, trebaš pitati dodatna pitanja i razjasniti sve. Cijeli problem oko „bili smo na pauzi“ s Ross i Rachel je nastao upravo zbog loše komunikacije.

4.Joey nas je naučio da ne odustajemo od svojih snova
Joey toliko jako želi biti glumac, ali nikako da dođe njegov trenutak koji će ga vinuti u zvijezde. Pa ipak, nije odustajao. Prihvaćao je različite uloge, išao na audicije, glumio što god, samo da se približi svom snu i postane pravi, ozbiljan, glumac.

5.Rachel je pokazala da se ne moramo bojati promjene u životu
Promjena može biti strašna i okej je da te nekada malo strah kako će izgledati tvoj život nakon što napraviš taj korak. Ipak, strah te ne bi trebao zaustaviti da tu promjenu ne napraviš. Ako je Rachel mogla ostaviti svog zaručnika i svoj ugodan životni stil iza sebe i totalno promijeniti svoj život, možeš i ti.

6.Trebamo prihvaćati tuđe različitosti
Svatko je u ovoj ekipi različit i totalno drugačija osoba, ali svejedno su najbolji prijatelji i prihvaćaju jedni druge i sve njihove čudnovate karakteristike i mane. Nema osuđivanja ni zlobnog ismijavanja.

7.Ako nešto ne ide, nemoj forsirati
Pogotovo kada je u pitanju veza. Ako ne ide, ne ide. Forsirati bilo što nije dobra ideja. Tko zna, možda te baš čeka neka top sljedeća veza, samo treba prestati forsati onu koja ne ide. Janice i Chandler, Ross i Emily ili Rachel i Joey. Probali su, nije išlo i razišli se.

8.Moramo naučiti priznati da smo pogriješili i ispričati se – bolje nego tvrdoglavo tupiti da si u pravu
Svi nekada pogriješe, a ako priznaju da su pogriješili i ispričaju se, odnos će puno manje patiti i vjerojatno će ti osoba oprostiti i sve će opet biti kao i prije. Rachel i Monica su se uvijek ispričale jedna drugoj nakon svađa. S druge strane imamo Rossa. On nije htio prihvatiti da je pogriješio i zbog toga je izgubio Rachel. Umjesto da je tvrdoglavo tupio da su bili na pauzi, samo je mogao prihvatiti da je zeznuo, ispričati se i pokušati popraviti stvari.

9.Prošlost ne definira sadašnju tebe
Ima utjecaja na tebe, ali uvijek se možeš promijeniti. To što si sada nekakva osoba, ne znači da ćeš i za 5 godina morati biti takva. Uvijek se možeš promijeniti, samo to moraš željeti. Svatko se od likova u „Prijateljima“ promijenio od srednje škole do 20-ih godina.

10.Naučili su nas da će pravi prijatelji uvijek biti tu za tebe
I za kraj, najvažnija lekcija je da će pravi prijatelj uvijek biti tu za tebe, bez obzira na sve.

Kako su izgledali glumci iz „Prijatelja“ u prvim epizodama serije vs. kako izgledaju danas 29 godina kasnije Prijatelji Matt LeBlanc PRIJE Matt LeBlanc SADA +9 David Schwimmer PRIJE

prijatelji serija životne lekcije što su nas naučili prijatelji friends naučili od prijatelja

Još vijesti