Breskvica i Teya Dora

U nedavnom izboru za srpsku predstavnicu na Eurosongu kao pobjednica je izašla Teya Dora koja je, za razliku od Breskvice, prošla sa značajno manjim brojem glasova publike.

Breskvica Od favorita do najvećeg razočarenja: Breskvica je na srpskoj „Dori“ sinoć fejlala


Naime, iako je Breskvica bila favorit publike, stručni žiri je izabrao Teodoru Pavlovsku, poznatu kao Teyu Doru, kao predstavnicu Srbije na Eurosongu sa svojom pjesmom „Ramonda". Prosvjed nezadovoljnih obožavatelja Breskvice planiran je za 9. ožujka ispred zgrade RTS-a. Fanovi žele izraziti svoje nezadovoljstvo zbog odabira Teye Dore umjesto Breskvice.

Sukob između obožavatelja dviju pjevačica eskalirao je na društvenim mrežama, gdje se optužuju za nepoštene taktike i kontroverzne poruke. Neki kritičari tvrde da pjesma Breskvice ima kontroverznu temu, povezujući je s pojmom genocida i izražavajući mišljenje da promiče ideju vraćanja Kosova Srbiji. Dio publike tvrdi da je Breskvica oštećena političkim pritiscima, dok se Teyi Dori stavlja na teret da kopira prošlogodišnju pobjednicu Eurovizije Loreen i da u svojoj pjesmi promovira sotonizam.

Prosvjednici putem TikToka pozivaju na okupljanje ispred zgrade RTS-a, optužujući žiri za „najveću krađu 21. stoljeća". S druge strane, obožavatelji Teye Dore pozivaju na mirno suprotstavljanje protiv pobjede. Odgovori Breskvice i Teye Dore još nisu stigli, dok se pozivi za prosvjed šire društvenim mrežama. Svi čekaju kako će se situacija dalje razvijati uoči Eurosonga.

Voyage - 3 Voyage komentirao Breskvicu: Ona ima njegovu podršku, ali njegov osobni favorit na Beoviziji je netko drugi

breskvice Teya Dora Beovizija Srbija Prosvjed

Još vijesti