Miley Cyrus i Shakira u novim spotovima

Prva polovica 2023. je iza nas, stoga su urednici Billboarda napravili ljestvicu od top 50 pjesama koje su apsolutni hit u prvoj polovici ove godine.

Neki su primijetili kako je hip-hop doživio neobičnu „sušu“ tijekom prve polovice 2023 pa na ljestvici nema niti jedne pjesme tog žanra. I dok je hip-hop pomalo potisnut u posljednjih šest mjeseci s glazbenog tržišta, ove su godine slušani afrobeat i latino ritmovi te k-pop.

Cijelu ljestvicu možete pogledati ovdje, a mi vam donosimo koje su pjesme među prvih top 10.

10. Fifty Fifty – Cupid

Pjesmu koju je snimio južnokorejski ženski bend, objavljen je u korejskoj i engleskoj verziji, a govori o neuzvraćenoj ljubavi mlade djevojke i sramu koji zbog toga osjeća. Inače, ovaj je bend osnovan tek 2022. i u samo godinu dana postojanja, cure stvarno rasturaju.

9. Rema i Selena Gomez – Calm Down

Očito da sve čega se Selena primi, mora uspjeti pa tako je i ova pjesma završila na Billboardovoj ljestvici. Selena se čak i na Instagram profilu zahvalila mladom 23-godišnjem pjevaču što joj je dao priliku da bude dio jednog od najvećih hitova.

 

8. Beyonce feat Kendrick Lamar

Beyoncein snažni glas i Lamarovo repanje bili su garancija za uspjeh ovog impresivnog hita.

 

7. Raye feat 070 Shake – Escapism

Britanska kantautorica Ray u duetu s rap pjevačicom 070 Shake kroz pjesmu opisuju posljedice prekida veze pune boli, opijanja, besmislenih želja i glupih odluka. Pjesma pomalo iskače iz zadanih standarda struktura pop glazbe, zato što traje gotovo tri i pol minute.

 

6. Eslabon Armado & Peso Pluma – Ella Baila Sola

Gitare, tromboni i kontrastni vokali - tako bi se ukratko mogla opisati pjesma koja je postala hit na TikToku, ali i prva meksička pjesma u povijesti koja je dospjela među 10 najboljih na Billboard Hot ljestvici.

 

5. Lana Del Rey – A&W

Pjesmu je Lana snimila za svoj deveti studijski album. Traje sedam minuta i dobila je pohvale kritičara zbog eksperimentalne produkcije.

 

4. Coi Leray – Players

Ova je pjesma posvećena svim onim curama koje su „igračice“. Stihovi ističu feminističku poruku, ukazujući na to da su cure sposobne postići uspjeh i samostalno donositi odluke.

 

3. Pink Pantheress & Ice Spice - Boy's a Liar

Otkako je objavljena 2. siječnja, prvo je stekla popularnost na TikToku, a onda osvojila srca globalne mase.

 

2. Bizarrap & Shakira – BZRP Music Sessions, Vol. 53

Tko nema sreće u ljubavi, ima u kartama. Tako bismo nekako mogli opisati Shakirinu trenutačnu situaciju. Možda ju je Pique prevario i ostavio, ali zato Shakiri u poslovnom svijetu cvjetaju ruže. Ona je već poznata po hitovima i snažnim tekstovima koji se temelje na njezinom životu i emocijama, a da je to uvijek recept za uspjeh - ovogodišnji singl to savršeno dokazuje.

 

1. Miley Cyrus – Flowers

Vedra pop pjesma sa zaraznim refrenom i inspirativnom porukom samoljublja, otkako je objavljena, postala je svojevrsna himna za sve solo cure.

 

 

billboardova ljestvica top 50 najslušanije pjesme prva polovica 2023 najslušanije pjesme 2023 najslušanije pjesme u prvoj polovici godine shakira miley cyrus

Još vijesti